ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/07/2016 09:56 EEST | Updated 25/07/2016 09:56 EEST

Κουμουτσάκος: Υποχρέωση του κ. Τσίπρα να συναινέσει στο αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής για την οικονομία

eurokinissi

Συζητείται την Τρίτη (26/7) στη Βουλή, το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα συνέβησαν στην οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2015, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι αυτή η συζήτηση γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση για την οποία, πρόσθεσε, ευθύνονται ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης. Υπενθύμισε ότι η ΝΔ συναίνεσε για τη σύσταση της εξεταστικής που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως τώρα είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να συναινέσει αύριο.

«Όσες φορές μίλησε γι' αυτό κατέφυγε σε διαφορετικούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς. Αν δεν συμφωνήσει, θα ομολογήσει συμμετοχή και συνενοχή και πως επιδιώκει συγκάλυψη, κάτι που η ΝΔ δεν θα επιτρέψει. Η αναζήτησή της αλήθειας δεν θα σταματήσει» επισήμανε ο κ. Κουμουτσακος, ενώ αναφερόμενος στην ψηφοφορία στη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για ήττα του πρωθυπουργού.

«Τώρα, μετά την ήττα, όλα δείχνουν ότι θα καταφύγει στον διχασμό και στην χωρίς όριο λασπολογία. Πήραμε μια γεύση με τα άθλια υπονοούμενα για την κα Φώφη Γεννηματά» συνέχισε. Ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει και τη συνταγματική αναθεώρηση και το ίδιο το Σύνταγμα». Υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει αναπτύξει τους άξονες της συνταγματικής αναθεώρησης που χρειάζεται η χώρα και σημείωσε με έμφαση ότι χρειάζεται ριζική και όχι αποσπασματική αναθεώρηση.

«Έτσι διαμορφώνονται οι πραγματικοί όροι της νέας μεταπολίτευσης. Όχι με μπαλώματα σκοπιμοτήτων. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι κατεξοχήν συναινετική διαδικασία και επιχειρεί να τη μεταβάλει σε εργαλείο πόλωσης και διχασμού. Σκοπός του πως δεν θα μείνει ο ίδιος δια βίου στην αντιπολίτευση» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Για τον χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών είπε ότι «με αυτή την κυβέρνηση με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της και με τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει χάνοντας κοινοβουλευτικές μάχες, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί». Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν ονόματα πιθανών υποψηφίων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, τα χαρακτήρισε άκαιρα.

«Είναι καλοδεχούμενος ο ενθουσιασμός και η βούληση για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Πιστοποιεί τη δυναμική που αναπτύσσει η ΝΔ. Θα υπάρξει αξιολόγηση για εκείνους που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και τα κριτήρια θα είναι πολύ αυστηρά. Πρακτικές αυτοπροβολής και βεβαιότητες συμμετοχής αξιολογούνται αρνητικά» προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε πως «το βασικό και κύριο ζητούμενο είναι η απεμπλοκή της προεδρικής εκλογής από τη διάλυση της Βουλής. Σε αυτό το στάδιο δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα».

Επιπλέον, για τον ΕΝΦΙΑ μίλησε για φορολογική και εισοδηματική σφαγή των ελληνικών νοικοκυριών.

«Βέβαιο είναι ότι ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε τον λαό λέγοντας ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Τον αυξάνει 800 εκατ. ευρώ. Έρχονται εκκαθαριστικά ύψους 4,1 δισ. και όχι 3,3 δισ. που ήταν πέρυσι» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post