ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/07/2016 09:08 EEST | Updated 26/07/2016 09:08 EEST

Πώς ουρολόγος σε Δημόσιο Νοσοκομείο λάμβανε «φακελάκια» με τη βοήθεια ιδιώτη γιατρού

Vstock LLC via Getty Images
Close-up of female surgeon putting on gloves

«Θα πρέπει να πας στον γιατρό στον οποίο θα σε παραπέμψω σε δημόσιο νοσοκομείο για να σου χορηγήσει ενδοφλέβια αντιβίωση. Εκεί είναι οι καλύτεροι γιατροί. Θα σε προσέξουν καλύτερα. Το μόνο που πρέπει να πληρώσεις είναι 100 ευρώ».

Αυτό είπε σε ασθενή ένας ιδιώτης ουρολόγος, ο οποίος ζήτησε «φακελάκι» για να παραπέμψει τον πελάτη του σε συνάδελφό του σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας. Ο πολίτης κατήγγειλε το περιστατικό στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που προσημείωσε τα 100 ευρώ και έστησε αστυνομική επιχείρηση για την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του ουρολόγου δημόσιου νοσοκομείου που έλαβε το «φακελάκι». Ο συγκεκριμένος γιατρός μάλιστα είναι διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου της Αττικής.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το κατά πόσο οι δύο ουρολόγοι είχαν στήσει «φάμπρικα παραπομπών» ασθενών και μοιράζονταν τα κέρδη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ασθενής είχε πάει σε ιδιώτη ουρολόγο για την πάθησή του και εκείνος του πρότεινε να τον παραπέμψει στον συνάδελφό του στο δημόσιο νοσοκομείο με την αιτιολογία ότι «εκεί θα σε προσέξουν καλύτερα». Ο διευθυντής της κλινικής αφού πραγματοποίησε τη θεραπεία απαίτησε από τον ασθενή 100 ευρώ. Τα χρήματα ήταν προσημειωμένα, οι αστυνομικοί επενέβησαν και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια, συνελήφθη και ο ιδιώτης συνεργός του.

Οι δύο γιατροί οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.