ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/07/2016 09:40 EEST | Updated 27/07/2016 12:12 EEST

ΣΥΡΙΖΑ: Η επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους

Eurokinissi

Την αντίθεση του κόμματος στην επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

«Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους.Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

 

Σημειώνεται πως, αντιδρώντας στην επιχείρηση, αντιεξουσιαστές έκαναν κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας απελευθέρωση των προσαχθέντων και συλληφθέντων.

ΝΔ: Ο κ. Τόσκας ή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος για την Δημόσια Τάξη;

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα τοποθετείται, με σφοδρότητα μάλιστα, κατά της αποκατάστασης της τάξης στους χώρους του πρώην ορφανοτροφείου, του κτιρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και μίας πολυκατοικίας στην πόλη».

«Μιλάει μάλιστα -εκεί φτάσαμε- για "ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης". Έτσι όλοι πια γνωρίζουμε ποιοι ενθαρρύνουν τα διαρκώς αυξανόμενα φαινόμενα ανομίας και ποιοι δίνουν το πράσινο φως σε πράξεις βανδαλισμού», προσθέτει η ΝΔ και τονίζει πως οι εικόνες ντροπής έχουν όνομα.

Επισημαίνει ότι η αποκατάσταση όλων των χώρων στοιχίζει πολύ και πως το κόστος των βανδαλισμών τελικά επιβαρύνει τους πολίτες που ήδη στενάζουν από την φορολογική επίθεση.

«Τι απαντάει στο κόμμα του ο κ. Τόσκας; Συμφωνεί με τη θέση του κόμματός του; Ποιος είναι ο υπεύθυνος και ο αρμόδιος για την δημόσια τάξη; Είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Τυχόν σιωπή είναι αποδοχή και συναίνεση», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.