ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/07/2016 10:19 EEST | Updated 27/07/2016 15:19 EEST

Αλαφούζος στη Βουλή: Κάποια κανάλια χρηματοδοτήθηκαν πέραν της λογικής

Eurokinissi

Στην παραδοχή ότι οι τράπεζες και το κράτος χρηματοδότησαν «πέραν κάθε λογικής» τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα προχώρησε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ, Γιάννης Αλαφούζος, στο πλαίσιο της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ και τα κόμματα.

«Οι τράπεζες και η ελληνική πολιτεία χρηματοδότησαν πέραν της λογικής τους ανταγωνιστές μας για να κυριαρχήσουν στο τηλεοπτικό πεδίο» είπε ο κ. Αλαφούζος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι τα υπόλοιπα κανάλια δεν πληρώνουν τις δόσεις τους αλλά μόνο τόκους με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τραπεζικές ενημερώσεις.

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και η παραδοχή του κ. Αλαφούζου ότι οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν στοχεύουν στο κέρδος όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις της χώρας. «Τα ΜΜΕ δεν είναι η πιο χαρακτηριστική κερδοσκοπική επιχείρηση. Δεν έχουν αποκλειστικό σκοπό την κερδοφορία» είπε και ισχυρίστηκε ότι στόχος της εμπλοκής των επιχειρηματιών είναι να «προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο» και να «δίνουν ικανοποίηση από δημιουργικής πλευράς».

Ο κ. Αλαφούζος παρουσίασε, πάντως, στοιχεία σχετικά με τον δανεισμό του ΣΚΑΙ τα οποία σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα ήρθαν σε αντίθεση με όσα κατέθεσαν οι Διοικητές των Τραπεζών. Συγκεκριμένα ο κ. Αλαφούζος ανέφερε ότι ο ΣΚΑΙ έχει δανειακά υπόλοιπα ύψους 19 εκ. ευρώ. Όταν όμως ο κ. Λάππας αντέτεινε ότι το σύνολο των οφειλών του ΣΚΑΙ φτάνει στα 47 εκ. ευρώ ο κ. Αλαφούζος απεκάλυψε ότι έχει πάρει και ένα ατομικό δάνειο 7 εκ. ευρώ που «έριξε» στον ΣΚΑΙ. Επίσης ανέφερε ότι έχει λάβει και δάνειο 5 εκ. ευρώ για εταιρεία που παράγει το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων του ΟΤΕ, ότι υπάρχει μια προεξόφληση 4 εκ. ευρώ για σύμβαση του ΟΠΑΠ για την παραγωγή προγράμματος κληρώσεων. Επίσης τόνισε ότι υπάρχει και ένα δάνειο του ραδιοσταθμού Μελωδία ύψους 3 εκ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: NEWS 247