ΔΙΕΘΝΕΣ
28/07/2016 08:29 EEST | Updated 28/07/2016 09:45 EEST

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε τέμενος και σπίτια στην Κάτω Σαξωνία

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη η γερμανική αστυνομία σε περιοχές που υπάρχουν πληροφορίες για μαζικές ριζοσπαστικοποιήσεις μουσουλμάνων πολιτών.

Εκατοντάδες αστυνομικοί στην πόλη Χίλντεσχαϊμ της Κάτω Σαξωνίας έκαναν έρευνες σε ένα τέμενος και σε σπίτια μελών μιας ομάδας με το όνομα «German Islam Circle» (Γερμανικός Κύκλος του Ισλάμ), μετά από καταγγελίες ότι ορισμένοι από αυτούς είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών της περιοχής, Μπόρις Πιστόριους, είπε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από προετοιμασία πολλών μηνών, ενώ αποκάλεσε την συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα «εθνικό hotspot ριζοσπαστικοποιημένων σαλαφιστών». Ο ίδιος εκτιμά ότι περισσότεροι από 20 νέοι μουσουλμάνοι της πόλης ταξίδεψαν μέχρι την Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ.

Την ίδια στιγμή, στη Βρέμη, οι αρχές συνέλαβαν έναν Αλγερινό πρόσφυγα που είχε διαφύγει από ψυχιατρική κλινική φωνάζοντας «θα σας ανατινάξω». Το Reuters μετέδωσε ότι ο άνδρας είχε εκφράσει την στήριξή του στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά και την συμπάθειά του στον δράστη της επίθεσης στο Μόναχο.

Οι έρευνες στην Κάτω Σαξονία θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Sponsored Post