ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/07/2016 12:33 EEST | Updated 28/07/2016 15:22 EEST

«Τρομοπακέτο» εστάλη ταχυδρομικά σε σπίτι ανώτατου δικαστικού στον Υμηττό. Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη

EUROKINISSI

Μεγάλες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει επί μακρόν την επικαιρότητα έχει χειριστεί ο Εφέτης Πειραιά, στον οποίο εστάλη χθες το μεσημέρι παγιδευμένο δέμα.

Το «τρομοπακέτο» είχε παραλήπτη τον ίδιο και αποστολέα έναν καθηγητή πανεπιστημίου. Πρόκειται για ένα βιβλίο, στο εσωτερικό του οποίου είχε τοποθετηθεί αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός. Το δέμα φάνηκε ύποπτο στον παραλήπτη, ο οποίος πιθανότατα είδε ότι προεξέχει κάποιο καλώδιο, με αποτέλεσμα να καλέσει αμέσως την Αστυνομία στο σπίτι του στον Υμηττό.

Οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη και στη συνέχεια περισυνέλεξαν τα υπολείμματα του μηχανισμού για να εξεταστούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Μεταξύ άλλων, το σκαμμένο βιβλίο περιείχε καλώδια, εκρηκτική ύλη, κροτίδες και ξυραφάκια.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το «τρομοπακέτο» μοιάζει με εκείνο που είχε σταλεί στις αρχές του περασμένου Ιουνίου στο σπίτι της προέδρου Εφετών κ. Ισιδώρας Πόγκα στο Χολαργό. Η κ. Πόγκα είχε αντιληφθεί και εκείνη το «παράξενο» βιβλίο που της έστειλαν και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Για την επίθεση δεν ανέλαβε καμία οργάνωση την ευθύνη.

Ο Εφέτης Πειραιά που έγινε στόχος χθες, όπως και η κ. Πόγκα, έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις. Η τελευταία από αυτές είναι η πολύκροτη υπόθεση του «Noor 1», του πλοίου που είχε εντοπιστεί από το Λιμενικό να μεταφέρει στην Ελλάδα δύο τόνους ηρωίνης. Συγκεκριμένα ο δικαστικός λειτουργός συμμετέχει στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που είναι επιφορτισμένο με τη δίκη. Επίσης, ως πρόεδρος του Μονομελούς Εφετείου Πειραιά χειρίστηκε υπόθεση που σχετιζόταν με την καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Την έρευνα για να βρεθούν οι αποστολείς του παγιδευμένου δέματος εναντίον του ανέλαβε από την πρώτη στιγμή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Το πρώτο πράγμα που θέλουν να διαλευκάνουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί είναι αν αυτοί που «ενοχλήθηκαν» από κάποια ενέργεια του δικαστικού λειτουργού σχετίζονται με τον ποινικό χώρο ή κάποια οργάνωση της εγχώριας τρομοκρατίας.