ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/07/2016 04:32 EEST | Updated 31/07/2016 06:51 EEST

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια

Eurokinissi

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, η οποία ξεκίνησε το Σάββατο από την περιοχή Φαράκλα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για «δύσκολη» πυρκαγιά, καθώς έχει αέρα ενώ η περίμετρός της είναι μεγάλη. Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 120 πυροσβέστες,48 οχήματα,44 πεζοπόρο,30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα,7 μηχανήματα, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πύρινο μέτωπο ξεπερνά τα 12-15 χλμ, προκαλώντας ανυπολόγιστη καταστροφή, με εκτιμήσεις για 20.000 καμμένα στρέμματα δάσους.

Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει μεγάλη οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Λίμνης. Στη Λίμνη έφτασε νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Επίσης σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στα Σακτούρια Ρεθύμνου , όπου επιχειρούν συνολικά 57 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο, 4 ΟΤΑ, 4 ιδ. βυτιοφόρα και 2 ελικόπτερα. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και, όπως διευκρινίστηκε, δεν υπήρξε πρόβλημα με κατοικημένη περιοχή.

Όσον αφορά στη φωτιά στη Τζια (Κέα) σε χαμηλή βλάστηση στο Φωτημάρι, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Επιχειρούν 8 άτομα πεζοπόρο, 15 εθελοντές με 2 οχήματα, 3 ΟΤΑ, 3 ιδ. βυτιοφόρα και 1 ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Θέρισσο Χανίων στην Κρήτη, καθώς και οι πυρκαγιές στις περιοχές Χαράκιο και Βούτες, όπως και στην Πόμπια Φαιστού. Ακόμη, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Παγγαίο Όρος του Ν. Καβάλας.