Επίθεση με αέριο χλωρίνης σε πόλη της Συρίας

Επίθεση με αέριο χλωρίνης σε πόλη της Συρίας

Δύο βαρέλια με αέριο χλωρίνης έπεσαν σε συριακή πόλη, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν 30 άνθρωποι, σύμφωνα με γιατρούς και διασώστες.

Όπως μεταδίδει το BBC, το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Saraqeb, πλησίον του σημείου όπου πρόσφατα καταρρίφθηκε το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος. Δεν είναι γνωστό ποιος έριξε τα βαρέλια, όμως νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο με συμπτώματα άσθματος 30 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες και παιδιά.

«Ξέρουμε ότι είναι χλωρίνη γιατί μας έχουν χτυπήσει στο παρελθόν και είμαστε γνώριμοι με την οσμή και τα συμπτώματα που προκαλεί», δήλωσε ο γιατρός Abdel Aziz Bareeh που εργάζεται στο τοπικό Νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 το BBC είχε δημοσιεύσει άρθρο που φερόταν να αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μπασάρ αλ-Άσαντ είχε εξαπολύσει χημική επίθεση στην πόλη Saraqeb, κάτι που διέψευσαν οι συριακές αρχές. Επιθέσεις με χημικά φέρονται να έχουν εξαπολύσει στο παρελθόν και ομάδες ανταρτών.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το αέριο χλωρίνης προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα, ενώ αρκετοί βγάζουν αφρούς από το στόμα όταν εκτεθούν σε αυτό. Η χρήση χλωρίνης ως χημικό όπλο απαγορεύεται από τη Σύμβαση για την κατάργηση των χημικών όπλων (ΣΧΟ).

Δημοφιλή