Αναγνωστοπούλου: Προτιμώ τις καταλήψεις παρά τα όσα γίνονται σε Γερμανία και Γαλλία

Αναγνωστοπούλου: Προτιμώ τις καταλήψεις παρά τα όσα γίνονται σε Γερμανία και Γαλλία
SOOC/Αρχείου

«Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη. Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις;» υπογράμμισε σε συνέντευλη της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου προσθέτοντας ότι «οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα που μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε».

Όπως σημείωσε «Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο» για να προσθέσει πως «τάξη και η ασφάλεια, πρέπει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο». Η αναπλήρώτρια υπουργός σημείωσε επίσης ότι «Η ευκολία του ‘‘μπαίνει δεν μπαίνει η αστυνομία’’ (σ.σ σε χώρο υπό κατάληψη) εμένα δεν με αφορά».

Ερωτηθείσα για την κατάληψη του ΑΠΘ η κ. Αναγνωστοπούλου είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο η αστυνομία διαχειρίστηκε την κατάσταση ήταν η καλύτερη δυνατή. «Τελείωσε καλά δεν μπορούσε να παρέμβει με τόσο κόσμο η αστυνομία», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση, και τις δικλείδες που τίθενται για τη μη απόλυση εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία η κ. Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι ο εκπαιδευτικός είναι υπό δόκιμη επί δύο χρόνια και «δεν είναι αξιολόγηση όταν δεν αρέσει στους μαθητές και στους γονείς του να απολύεται ο εκπαιδευτικός».

Για τις μετεγγραφές φοιτητών η υπουργός διευκρίνισε ότι ισχύει ό,τι και πέρυσι, και ότι δεν μπορεί να ξεπεραστεί ένα ποσοστό μετεγγραφών βάσει των περιορισμών που έχει θέσει το ΣτΕ.

Πηγή:Skai.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα