ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/08/2016 15:41 EEST | Updated 03/08/2016 15:41 EEST

Μαξίμου: Το καραβάνι προχωρά. Οι επτά άξονες που δείχνουν τις κυβερνητικές προτεραιότητες

eurokinissi

Την φράση «το καραβάνι προχωρά» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας τον Δεκέμβριο του 2015 σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το Μαξίμου προκειμένου να δείξει ότι συνεχίζεται η πορεία του κυβερνητικού έργου.

Στην κυβέρνηση μέτρησαν επτά θέματα που δείχνουν τους άξονες και τις προτεραιότητες της πολιτικής της κάνοντας λόγο για «πραγματικές ειδήσεις»:

1) Μόνο για το νοσοκομείο Τρικάλων, η διακοπή του καθεστώτος της εργολαβίας υπηρεσιών καθαριότητας και η υπογραφή ατομικών συμβάσεων, θα σημάνει αύξηση μισθού για το προσωπικό καθαριότητας, από περίπου 350 σε περίπου 750 ευρώ.  Την ίδια στιγμή το νοσοκομείο θα εξοικονομήσει 200.000 ευρώ ετησίως.

2) Σε πανελλαδικό επίπεδο, η απαλλαγή από το καθεστώς των εργολαβιών, εκτός από αξιοπρεπέστερες αμοιβές για το προσωπικό καθαριότητας, θα σημάνει για τα νοσοκομεία εξοικονόμηση περίπου 90 εκ. ευρώ.

3) Στο νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο εγκαινιάστηκε πριν 15 ημέρες (και το οποίο σύμφωνα με κάποια ΜΜΕ, υπολειτουργεί) έγινε ο πρώτος τοκετός.

4) Οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά σχολεία κατοχυρώνουν την εργασιακή αξιοπρέπεια των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Απαγορεύουν την απόλυσή τους χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και αποτρέπουν την μετατροπή τους σε εργαζόμενους του ποδαριού με αμοιβές πείνας.    

5) Αντίστοιχες ρυθμίσεις προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τους καθηγητές που εργάζονται στα φροντιστήρια, ώστε να έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση.

6) Για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσουν στα σχολεία τάξεις υποδοχής για 22.000 προσφυγόπουλα.

7) Οι δημοπρατήσεις έργων με διαγωνισμούς μικρότερου αντικειμένου, έχει ως αποτέλεσμα μείωση του κόστους της τάξης του 50% και την αποτροπή σχηματισμού καρτέλ στα δημόσια έργα.

«Όλα αυτά είναι οι πραγματικές ειδήσεις πίσω από τις απεγνωσμένες κραυγές της  ΝΔ, του τύπου «ο Πολάκης, ο Φίλης, ο Σπίρτζης.. διαλύουν την υγεία, την ιδιωτική εκπαίδευση, τις υποδομές..». Το καραβάνι προχωρά», υπογραμμίζει το Μαξίμου.