ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/08/2016 05:46 EEST | Updated 03/08/2016 14:40 EEST

Αναφορά για άγριο ξυλοδαρμό του Άκη Τσοχατζόπουλου στη φυλακή

Eurokinissi

Θύμα ξυλοδαρμού από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο (εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης μεταξύ άλλων και για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε το 2006 ο Αλκέτ Ριζάι) έπεσε ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους».

Το συμβάν, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, μέσα στο κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πτέρυγα ΣΤ' των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο «βαρόνος της νύχτας» Στεφανάκος χτύπησε για ασήμαντη αφορμή τον πρώην υπουργό: Όπως αναφέρει το «Έθνος» αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι όλα άρχισαν όταν ο κ. Τσοχατζόπουλος διαμαρτυρήθηκε πως τα φώτα που παρέμεναν ανοιχτά τον ενοχλούσαν και ζήτησε να κλείσουν. Ο βαρυποινίτης αντέδρασε, κινήθηκε απειλητικά και ακούστηκε να λέει «τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα» πριν επιτεθεί στον 77χρονο και αρχίσει να τον χτυπά.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, άτομα που ήταν μπροστά στο περιστατικό είπαν πως αυτό έγινε μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων που δεν αντέδρασαν. Επίσης, συμπληρώνεται πως, βάσει δηλώσεων φρουρού και κρατουμένου στο «Έθνος», παρών στη ΣΤ' πτέρυγα ήταν και ο Νίκος Ρωμανός, το κελί του οποίου βρίσκεται στην Α' Πτέρυγα, ενώ μπροστά στον ξυλοδαρμό- σύμφωνα με το δημοσίευμα- βρισκόταν και γνωστός ποινικολόγος.

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στις 20.30. Bρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, υπό διπλή έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται δικηγορικούς κύκλους δεν υπήρξε ξυλοδαρμός, ούτε τραυματισμός κρατούμενου, ειδικά του πρώην υπουργού. Μετά το περιστατικό ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε αναφορά διαμαρτυρίας στον εποπτεύοντα τις φυλακές Κορυδαλλού εισαγγελέα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήδη, διενεργούνται δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά, σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών και η ενημέρωση που είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκανε λόγο για ξυλοδαρμό.

Αγωγή Στεφανάκου στην εφημερίδα

Ο δικηγόρος του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού Βασίλη Στεφανάκου, Βασίλης Καπερνάρος, χαρακτηρίζει «κατασκευασμένο και μεθοδευμένα και κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο» το δημοσίευμα.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Καπερνάρος υπογραμμίζει ότι το επίμαχο κείμενο, πλέον των άλλων, είναι «προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα του και κοροϊδευτικότατο για τους αναγνώστες του εντύπου» και επισημαίνει ότι «ο σκοπός του λιβελλογραφήματος αυτού είναι γνωστός μόνο στους υπευθύνους της σύνταξης και δημοσίευσής του, καθώς και η σκοπιμότητα που εξυπηρετούν».

Ακόμη, ο κ. Καπερνάρος αναφέρει ότι επισκέφθηκε στη φυλακή τον πελάτη του και του ανατέθηκε η σύνταξη και κατάθεση έγκλησης και αγωγής κατά των υπευθύνων του εν λόγω ρυπαρογραφήματος. Τέλος, σημειώνει ότι έκλεισε «ραντεβού στα αστικά και ποινικά δικαστήρια» με την επίμαχη εφημερίδα.

Τι αναφέρει ο συνήγορος του Τσοχατζόπουλου

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό στις φυλακές αναφέρει:

«Τη Δευτέρα στις 9:30 το πρωί βρεθήκαμε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού και συζήσαμε με τον πρώην υπουργό για το περιστατικό. Εκτός εμού, στη συνάντηση παρευρίσκοντο η κυρία Τσοχατζοπούλου, ο κ. Κανελλόπουλος, συνεργάτης του κ. Ραγκούση και η συνεργάτιδά μου δικηγόρος κυρία Κοτσώνη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος μας ανέφερε ότι επρόκειτο για μία λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα προσώπων και με κάποια έκφραση βιαιότητας εις βάρος του. Η γενίκευση του περιστατικού απετράπη με την παρέμβαση άλλων προσώπων».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσαλή, η αφορμή ήταν ασήμαντη και είχε να κάνει με τη ρύθμιση του φωτισμού.

«Επέστησα την προσοχή των αρμοδίων φορέων για τη λήψη των αναγκαίων, κατά την κρίση τους, μέτρων για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του πρώην υπουργού», καταλήγει ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τσοχατζόπουλου.