ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/08/2016 09:14 EEST | Updated 04/08/2016 09:14 EEST

Αλεξιάδης: Παράταση 4 μηνών λόγω λαθών

sooc

Λόγω λαθών στη συμπλήρωση περιουσιακών στοιχείων από τους πολίτες δόθηκε παράταση για διόρθωση των Ε9 έως τις 30 Νοεμβρίου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πολλοί φορολογούμενοι είχαν κάνει λάθη, καθώς σε νομούς όπως των Γρεβενών και της Ευρυτανίας φαίνονται για παράδειγμα ότι υπάρχουν παραθαλάσσια αγροτεμάχια.

«Δεν θα έχουμε μια ζωή ΕΝΦΙΑ, αλλά δεν μπορώ να σάς πω με σιγουριά το πότε θα αντικατασταθεί ο φόρος» είπε ο κ. Αλεξιάδης εξηγώντας ότι πρέπει να βρεθεί αξιόπιστο σύστημα για να εισπράττεται ο φόρος επί της περιουσίας.

Για τα δημόσια έσοδα ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι στο εξάμηνο ήταν πολύ πάνω του στόχου, ενώ τον Ιούλιο τα έσοδα ανήλθαν στα 5,57 δισεκ. ευρώ με το στόχο να επιτυγχάνεται κατά 95%. Υπογράμμισε ότι η εικόνα που υπάρχει για τα έσοδα Αυγούστου μπορεί να είναι διαφορετική με τα τελικά στοιχεία.

«Αγωνία και καθημερινός μας εφιάλτης είναι να πιάσουμε τα έσοδα, και όχι από πήγες που θα πληγώσουν την κοινωνία» επισήμανε.

Συμπλήρωσε πως «έχουμε άδικο και βάρβαρο φορολογικό σύστημα, δεν το υπερασπιζόμαστε με την έννοια ότι θέλαμε να μείνει μόνιμα».

«Τον Αύγουστο του 2015 ψηφίσαμε τη συμφωνία με τους θεσμούς με προβλέψεις για φόρους 65 δισεκ. ευρώ, και την ψήφισαν και άλλοι, που τώρα φέρνουν αντιρρήσεις» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, αφήνοντας αιχμές για την στάση της αντιπολίτευσης.