ΔΙΕΘΝΕΣ
05/08/2016 09:16 EEST | Updated 05/08/2016 09:19 EEST

Βραζιλιάνος διπλωμάτης σκότωσε ληστή στο Ολυμπιακό χωριό στο Ρίο

ASSOCIATED PRESS
Brazilian soldiers patrol outside the Olympic Village ahead of the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Thursday, Aug. 4, 2016. (AP Photo/Gregorio Borgia)

Με τη ζωή του πλήρωσε επίδοξος ληστής την προσπάθεια του να ληστέψει τον υποπρόξενο της Ρωσίας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Πρόκειται για τον 60χρονο Βραζιλιάνο διπλωμάτη, Μάρκος Σέσαρ Φέρες Μπράγκα, ο οποίος εργάζεται στο ρωσικό προξενείο της πόλης, που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Το περιστατικό συνέβη μερικές ώρες πριν από την τελετή έναρξης των αγώνων, όταν ο ληστής πλησίασε το αυτοκίνητο του Μπράγκα, καθώς βρισκόταν κολλημένος στην κίνηση λόγω της λαμπαδηδρομίας, και μάλιστα, του έσπασε και το παράθυρο για να τον απειλήσει με όπλο και να του αποσπάσει χρήματα και προσωπικά αντικείμενα αξίας.

Ο Βραζιλιάνος διπλωμάτης, που είναι γνώστης πολεμικών τεχνών και μάλιστα δάσκαλος του Ζίου Ζίτσου, είχε τη σύζυγο και το παιδί του στο αυτοκίνητο και κατάφερε ν' αφοπλίσει τον ληστή και να τον σκοτώσει με το ίδιο του το όπλο, πυροβολώντας εξ' επαφής.