ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/08/2016 05:13 EEST

Γέρoς Ευδόκιμος σε Κατρούγκαλο : Τι είναι αυτά που κάμετε και στέλνετε τον κόσμο στους κάδους των σκουπιδιών;

sooc

Στην Ιερά Μονή Παναχράντου φαίνεται πως βρέθηκε το Σάββατο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος για προσκυκνηματικούς λόγους όπου τον υποδέχθηκε σύμφωνα με το Greek American News Agency. Τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε ο ιερομόναχος Αέτιος είπε -στον υπουργό και την συνοδεία του που αποτελούταν από φίλους και στενά μέλη της οικογένειας του- την ιστορία της Μονής η οποία χτίστηκε το 961 από τον αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά.

Ο Ηγούμενος Γέροντας Ευδόκιμος  μόλις ειδοποιήθηκε για την άφιξή τους, τους υποδέχθηκε στο αρχονταρίκι της Μονής.  Ο ηγούμενος μετά τις συστάσεις και αφού του εξήγησαν ποιον είχε ενώπιον, του είπε: «τι είναι αυτά που κάνετε κύριε υπουργέ μου; Πεινά ο κόσμος! Αυτά είπατε στον κόσμο και σας ψήφισε;  Γιατί στεναχωράτε τον Ελληνικό λαό που σας εμπιστεύτηκε; Γιατί τόσο ψέμα;;  γιατί άλλα είπατε και άλλα κάνετε; Ο κόσμος φεύγει στο εξωτερικό. Τα παιδιά μας φεύγουν γιατί δεν έχουν τόπο και χώρα να ζήσουν!  Έτσι είπαμε; Επιτρέπετε να είναι πρωθυπουργός της Ορθόδοξης Ελλάδος ο νεαρός πρωθυπουργός μας και να μην κάνει σταυρό; Να μη μιλά για το θεό; Βγάζετε βρε παιδί μου την προσευχή από τα σχολειά !».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «Ο υπουργός –όχι και τόσο αιφνιδιασμένος αλλά ωστόσο φανερά σε δύσκολη θέση – προσπάθησε να αρθρώσει μια κουβέντα μα ο γέρων Ευδόκιμος δεν του έδωσε το περιθώριο καθώς  μιλούσε σε τόνο αυστηρό ελέγχοντας τον Υπουργό και δια αυτού κυβέρνηση και πρωθυπουργό για τα έργα και τις ημέρες τους όλο αυτό το διάστημα από της εκλογής τους: “ο λαός ψήφισε όχι ! πώς βγήκε ναι; μπορείτε να μας ειπείτε; τι θέλατε να κάνετε ; θα μας ειπεί κανείς την αλήθεια; Μα γιατί μωρέ Υπουργέ μου ας στεναχωράτε τόσο; Γιατί ; τι είναι αυτά που κάνετε ; γατί; Η Ελλάδα είναι χώρα Ορθοδόξων Ελλήνων τώρα θα φύγει και αυτό! Κάνατε τον κόσμο να θέλει την χούντα! Με τούτα που κάμετε θα δυναμώσετε την χρυσή αυγή! Θα έρθουν γιατί ο κόσμος θα πάει τώρα σε εκείνους να βρει αυτό που δεν τους δώκατε εσείς που τους το υποσχεθήκατε ! ελπίδα και αξιοπρέπεια. Ο κόσμος δε μιλεί μα θα το ρίξει δαγκωτό σε εκείνους. Άκου με που σου λέγω. Γιατί ;  δεν του αφήκατε άλλα περιθώρια και τους στέλνετε κατευθείαν στην χρυσαυγή!”».

Ο Ηγούμενος συνέχισε «λέγοντας στον κ. Κατρούκαλο  για όλα αυτά που του εκμυστηρεύεται με πόνο αλλά και οργή ο λαός και οι 100αδες προσκυνητές που προσέρχονται στην Μονή άλλος για την χάρη Της Παναγιάς και άλλοι για τα θαύματα του Αγίου Παντελεήμονα.  Όταν τα πράγματα ηρέμησαν και ο γέρων Ευδόκιμος, αφού δεν είχε αντίλογο από κανέναν από τους παριστάμενους  που άκουγαν άφωνοι και  άναυδοι, μη μπορώντας να εκφέρουν αντίλογο μπρος σε όσα τους είπε επί σχεδόν ένα 20λεπτο που μιλούσε αδιάκοπα  απευθύνοντας τον λόγο προς τον υπουργό, ζητώντας εξηγήσεις για το κατάντημα της χώρας «έχετε κάνει τους ανθρώπους γουρούνια να πηγαίνουν να τρώνε στους κάδους των σκουπιδιών!! Επιτρέπεται, μωρέ, και είσαστε και καλά παιδιά όσους ξέρουμε δηλαδή γιατί για να έρχεσαι να προσκυνήσεις -ξέρω εγώ- καλός θα πρέπει να είσαι και να έχεις φόβο Θεού πιστεύω…».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Υπουργός δεν διέκοψε τον Γέροντα Ευδόκιμο αρκέστηκε μόνο αρκετές φορές να πει και να δεσμευθεί ότι θα μεταφέρει το μήνυμα και την αγωνία σας στον πρωθυπουργό. «Σας διαβεβαιώνω κάνουμε ότι μπορούμε! Όμως είναι δύσκολα τα πράγματα.  Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα να απαλύνουμε τον πόνο του λαού μας»- έλεγε απευθυνόμενος προς τον Γέροντα Ευδόκιμο ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος και την αδελφότητα που άκουγε συνεπαρμένη τον γέροντα τους να ελέγχει  αυστηρότατα  την  κρατική εξουσία όπως στο παρελθόν οι πατέρες της Εκκλησίας ήλεγχαν αυτοκράτορες και δομέστιχους- θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε…»

«Πώς; -αντέτεινε το ερώτημα ο Γέρων Ευδόκιμος  και συνέχισε – εσείς θα κάνετε πολύ δυνατή την χρυσή αυγή. Δεν έχω τίποτα ούτε με αυτούς ούτε με εσάς!  με το τρισκατάραατο ΠΑΣΟΚ τα έχει ο λαός και όλοι μας που κατ΄στρεψαν την Ελλάδα και ξερίζωσαν ότι υπήρχε από παράδοση ήθη και έθιμα…» και ο υπουργός απάντησε: «Αυτό μη το πιστεύετε… δεν πρόκειται να συμβεί μην ανησυχείτε… » και ο διάλογος συνεχίστηκε κάπως έτσι, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα:

-Δεν ανησυχώ καθόλου! Ίσως χρειάζεται ένα τράνταγμα και ίσως το δώσουν αυτοί το μάθημα σε όλους που εξαπάτησαν τον λαό!

- Όχι γέροντα Ευδόκιμε δεν θα γίνει αυτό θα κάνουμε κάθε καλό που μπορούμε. Προσπαθούμε όσο μπορούμε.

-Μακάρι παιδί μου αλλά αν συνεχίσετε έτσι θα πάτε ρίξετε την χώρα στα βράχια. Είμαστε σα να πέφτουμε στον γκρεμό. ο κόσμος πονά και πεινάει. Τα ξέρει αυτά ο πρωθυπουργός; Του τα λέτε ή τον γεμίζετε ψέματα; Γιατί κι αυτός νέο παιδί είναι που να ξέρει…       

-Τι είναι αυτά τα πράγματα; μας έχετε καταστεναχωρέσει… 

-Μη στεναχωριέστε… θα κάνουμε το καλύτερο για την χώρα και εμείς αγαπάμε την χώρα...προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τα ασθενή λαϊκά στρώματα γέροντα μου  αυτό πρέπει να μας το αναγνωρίσετε… κάνουμε και καλά πράγματα αλλά πολλά χάνονται μέσα στα υπόλοιπα …

Πηγή:Greek American News Agency