Αυτή η εταιρεία μετατρέπει τις ζωγραφιές των παιδιών σας σε υπέροχα κοσμήματα

Αυτή η εταιρεία μετατρέπει τις ζωγραφιές των παιδιών σας σε υπέροχα κοσμήματα

Αν είστε γονιός, μπορείτε τώρα να έχετε πάντα πάνω σας το παιδί σας, όχι κυριολεκτικά, αλλά με τον πιο γλυκό και ταυτόχρονα καλόγουστο τρόπο.

Η Tasarim Takarim, μια εταιρεία κοσμημάτων από την Τουρκία που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 2 χρόνια, μετατρέπει τις ζωγραφιές των παιδιών σε βραχιόλια και μενταγιόν, μεταξύ άλλων, για να τις φορούν περήφανα οι γονείς τους.

«Είναι σαν ένα μοναδικό λεπτό από την παιδική ηλικία κάποιου, να γίνεται διαχρονικό», λέει στη HuffPost US η συν-ιδρύτρια της εταιρείας, Yasemin Erdin Tavukçu.

Όταν ένας πελάτης στέλνει στην Tasarim Takarim τη ζωγραφιά του παιδιού του, η Tavukçu και ο συνεργάτης της, ο ζωγράφος, γλύπτης και χρυσοχόος Özgür Karavit, προσπαθούν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να την μετατρέψουν σε κόσμημα.

«Κάθε ζωγραφιά είναι μοναδική», λέει η Tavukçu. «Έτσι, ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνονται και οι τεχνικές που ακολουθούμε για τη κάθε μία, είναι εξίσου μοναδικές».

Το κοσμήματα κόβονται συνήθως στο χέρι από ασήμι ή επιχρυσωμένο ασήμι. Μερικές φορές προστίθενται και κάποια εγχάραξη με λέιζερ, αν το σχέδιο έχει περισσότερες λεπτομέρειες. Η όλη διαδικασία παίρνει περίπου μια εβδομάδα για να ολοκληρωθεί και τα κοσμήματα κοστίζουν από $125 (€112) μέχρι $195 (€176) το κομμάτι.

Πολλές από τις παραγγελίες που δέχονται στην Tasarim Takarim προορίζονται για δώρα σε κάποιον γονιό, αλλά η Tavukçu λέει πως το να βλέπεις την αντίδραση του παιδιού όταν βλέπει τη ζωγραφιά του να έχει μεταμορφωθεί σε κάτι που μπορεί να φορεθεί, αυτό είναι το πραγματικό δώρο.

«Όταν τα παιδιά βλέπουν τα κοσμήματα (που εκείνα σχεδίασαν) φουσκώνουν από περηφάνια και νιώθουν πολύ ευτυχισμένα», λέει η Tavukçu. «Νιώθουν γεμάτα αυτοπεποίθηση. Πιστεύουν πραγματικά πως ο κόσμος αγαπά και εκτιμά την τέχνη τους».

TASARIM TAKARIM