ΔΙΕΘΝΕΣ
07/08/2016 08:31 EEST | Updated 09/08/2016 15:44 EEST

To NBC έκανε την πΓΔΜ «Μακεδονία» και τον Μ.Αλέξανδρο «χρυσό ολυμπιονίκη» της αρχαιότητας!

PEDRO UGARTE via Getty Images
Macedonia's flagbearer Anastasia Bogdanovski leads her delegation during the opening ceremony of the Rio 2016 Olympic Games at the Maracana stadium in Rio de Janeiro on August 5, 2016. / AFP / PEDRO UGARTE (Photo credit should read PEDRO UGARTE/AFP/Getty Images)

Ανιστόρητος έως και προκλητικός ήταν ο σχολιαστής του τηλεοπτικού δικτύου NBC κατά την περιγραφή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο αφού όχι μόνο αποκάλεσε την πΓΔΜ «Μακεδονία» ενώ ακόμη πιο...τραγική ήταν η αναφορά του στον Μέγα Αλέξανδρο.

Όπως θα ακούσετε και στο βίντεο, κατά την παρέλαση της Ολυμπιακής αποστολής της πΓΔΜ, αποκαλεί τη χώρα «Μακεδονία»- αν και ευθύνη υπάρχει και στους διοργανωτές καθώς το τηλεοπτικό super που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης γράφει ξεκάθαρα «Μacedonia».

Ο σχολιαστής όμως συνεχίζει...και τονίζει πως από το σλαβικό αυτό κράτος προέρχεται ο βασιλιάς Φίλιππος ο Β' και ο Μέγας Αλέξανδρος ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο και συνεργάτες του, που έλαβε μέρος στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Συνέχισε δε λέγοντας, έχοντας προφανώς εντελώς λάθος πληροφόρηση, πως ο Μέγας Αλέξανδρος όχι μόνο κατάγεται από τη «Macedonia», αλλά πως ήταν και τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης.

Σημειώνεται πως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναγνωρίζει επίσημα την ονομασία πΓΔΜ.

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από μέλη και μη της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ ήταν φυσικά έντονες και συχνά οργισμένες ενώ πολλοί έκαναν λόγο για ανιστόρητους σχολιαστές και ντροπιαστική μετάδοση του τηλεοπτικού δικτύου.