ΔΙΕΘΝΕΣ
07/08/2016 10:02 EEST | Updated 16/08/2016 15:16 EEST

Ποια αεροπορική εταιρεία ανακηρύχθηκε ως η χειρότερη στον κόσμο (αν και πολλοί φαίνεται να διαφωνούν)

Studio 504 via Getty Images
Airbus A380

Και η χειρότερη αεροπορική εταιρεία για το 2016 είναι η... Air Koryo, της Βόρειας Κορέας η οποία δεν κατάφερε καν να μπει στη λίστα των τοπ 100 των Skytrax 2016 World Airline Awards.

Η αλήθεια είναι πως ως επιβάτης της βορειοκορεάτικης αεροπορικής εταιρείας είναι πιθανό κάποιος να ακούσει την αεροσυνοδό να του μιλά σε πολύ αυστηρό τόνο, στην προσπάθεια της να προστατεύσει την εικόνα του ιδιόρρυθμου- τουλάχιστον- ηγέτη της χώρας. Δεν αποκλείεται εάν ο ταξιδιώτης τραβήξει φωτογραφίες από το παράθυρο του αεροσκάφους ή τσαλακώσει την εφημερίδα στην οποία έχει φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ουν να ακούσει ένα...κατσάδιασμα, όπως αναφέρει ο Independent.

Εάν όμως είναι πράγματι η πιο κακή αεροπορική εταιρεία είναι μια άλλη υπόθεση. Κάποιοι υποστηρίζουν πως η κριτική σε βάρος της είναι πολύ αυστηρή και άδικη αφού η εταιρεία χαρακτηρίζεται ως αξιόπιστη, διαθέτει έναν νέο τερματικό σταθμό στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σουνάν της Πιονγιάνγκ αλλά και έναν ολοκαίνουριο στόλο, όπως σημειώνει ο Σάιμον Κόκερελ της ταξιδιωτικού πρακτορείου Koryo Group, με έδρα στο Πεκίνο και ειδίκευση στη Βόρεια Κορέα. To πρακτορείο δεν έχει καμία σχέση με την Air Koryo αλλά ο κ.Κοκερελ χρησιμοποιεί συχνά την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία και δηλώνει στο Associated Press πως «είναι κάπως αστείο. Σίγουρα δεν είναι η χειρότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο».

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1955 και από τότε προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνει τις επιδόσεις της ενώ και ο πιλότος Πάτρικ Σμίθ δηλώνει πως δεν θυμάται να έχει ακούσει ποτέ πως η Air Koryo έχει οποιαδήποτε πρόβλημα σε θέματα ασφάλειας. Το μόνο παράπονο που έχει ακούσει αφορά την κακή εξυπηρέτηση. Και τονίζει: «Μερικές από τις καλύτερες και πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες δεν τις έχουν ακούσει ποτέ στις ΗΠΑ».

Για την ιστορία οι 10 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες για τα Skytrax 2016 World Airlines Awards είναι:

  1. Emirates
  2. Qatar Airways
  3. Singapore Airlines
  4. Cathay Pacific
  5. ANA All Nippon Airways
  6. Etihad Airways
  7. Turkish Airlines
  8. EVA Air
  9. Qantas Airways
  10. Lufthansa