ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/08/2016 13:38 EEST | Updated 09/08/2016 16:19 EEST

Κινηματογραφική ληστεία με ομηρία σε υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισίας

EUROKINISSI

Κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα που είχε χρόνια να γίνει στην Αθήνα σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι δράστες κατάφεραν να κρατήσουν ομήρους τους υπαλλήλους για δύο ολόκληρες ώρες.

Τέσσερις άνδρες που φορούσαν μάσκες στο πρόσωπο εμφανίστηκαν έξω από υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη λεωφόρο Κηφισίας 64 στους Αμπελόκηπους φορώντας τσάντες και κρατώντας μακρύκανα όπλα. Πρόκειται για ένα σημείο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων και σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι ληστές εισέβαλαν στις 14.15 στο κατάστημα φωνάζοντας δυνατά «ληστεία, όλοι κάτω». Πανικόβλητοι οι οχτώ υπάλληλοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα δεν πρόλαβαν να πατήσουν το μπουτόν του συναγερμού και τέθηκαν υπό την απειλή των όπλων μαζί με πέντε πελάτες.

Οι ληστές είχαν οργανώσει καλά το σχέδιό τους. Αφού έβαλαν σε τσάντες τα μετρητά που υπήρχαν στο ταμείο, οδήγησαν στο υπόγειο του υποκαταστήματος τους υπαλλήλους και τους κράτησαν όμηρους. Ταυτόχρονα, ζήτησαν από τον υπεύθυνο να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, το οποίο λειτουργεί με χρονοδιακόπτη. Οι δράστες γνώριζαν καλά τη λεπτομέρεια αυτή και ήταν προετοιμασμένοι να περιμένουν όσο χρειαστεί για να πάρουν την τεράστια λεία.

Με ψυχραιμία και όντας σίγουροι ότι με την τρομοκρατία που άσκησαν με τα όπλα δεν θα ειδοποιήσει κανείς την Αστυνομία περίμεναν δύο ώρες μέχρι που το χρηματοκιβώτιο άνοιξε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το διάστημα αυτό δεν άφησαν το χρόνο ανεκμετάλλευτο, καθώς προσπάθησαν με τρυπάνια να τρυπήσουν τις θυρίδες που βρίσκονται στο υπόγειο του υποκαταστήματος. Στη συνέχεια, πήραν 60.000 ευρώ μετρητά καθώς επίσης και το περιεχόμενο 22 θυρίδων και εξαφανίστηκαν. Επίσης οι ληστές φέρονται να είχαν και υποστηρικτικό δίκτυο έξω από το υποκατάστημα τουλάχιστον δύο ατόμων.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. αυτή την ώρα για τον εντοπισμό των δραστών. Ο τρόπος δράσης των ληστών έχει κάνει τους αστυνομικούς να ανησυχούν για το κατά πόσο οι δράστες είναι ποινικοί ή όχι. Έτσι, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναμένεται να λάβουν πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό, προκειμένου να διερευνηθεί το κατά πόσο η επίθεση σχετίζεται με ενέργεια μελών του αντάρτικου πόλης.