ΔΙΕΘΝΕΣ
09/08/2016 15:19 EEST | Updated 09/08/2016 15:27 EEST

Βρέθηκε το ανατριχιαστικά λεπτομερές ημερολόγιο του αρχηγού των SS Heinrich Himmler

Το ημερολόγιο του αρχηγού των SS Heinrich Himmler το οποίο ανακαλύφθηκε σε ένα ρωσικό στρατιωτικό αρχείο δημοσιεύθηκε από τη γερμανική Bild.

Η εφημερίδα ξεκίνησε να δημοσιεύει επιλεγμένα αποσπάσματα από το ημερολόγιο 1.000 σελίδων. Το ημερολόγιο καλύπτει δυο διαφορετικές περιόδους: Η πρώτη είναι το 1938 και η δεύτερη κατά τη διάρκεια του πολέμου, το 1943 και 1944.

Η αυθεντικότητα των ημερολογίων έχει ελεγχθεί από ειδικούς του Γερμανικό Ινστιτούτο Ιστορίας (DHI) της Μόσχας, αναφέρει δημοσίευμα του RT.

Μέσα από τα ημερολόγια μαθαίνουμε ιστορίες από την προσωπική του ζωή αλλά και ανατριχιαστικές περιγραφές για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων. Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 1941, ενώ παρακολουθούμε την εξόντωση Εβραίων έξω από Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, σχεδόν λιποθύμησε όταν αίμα ενός θύματος έπεσε πάνω στο παλτό του.

Ο Heinrich Himmler ήταν ο εμπνευστής των στρατοπέδων συγκέντρωσης και ο «αρχιτέκτονας» του σχεδίου της μαζικής εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης.

Στο ημερολόγιο του καταγράφονται επίσης, σύμφωνα με την Bild, τακτικά τηλεφωνήματα στη γυναίκα του, Margarete Boden και την κόρη του, Gudrun.

Ο Heinrich Himmler συνελήφθη από Βρετανούς στρατιώτες στη βόρεια Γερμανία. Αυτοκτόνησε στις 23 Μαΐου με μια αμπούλα υδροκυανίου λίγο πριν εισέλθει στην αίθουσα ανάκρισης.

Sponsored Post