ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/08/2016 05:15 EEST | Updated 11/08/2016 05:15 EEST

Σε...άλλο επίπεδο η κόντρα Πολάκη με ΠΟΕΔΗΝ. Οι αναφορές στην επέμβαση αιμορροΐδων και τα «κομματικά συμφέροντα»

facebook

Σε άλλο...επίπεδο πηγαίνει η κόντρα του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλη Γιαννάκου που κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη περί «πλήρους κατάρρευσης» των δομών υγείας.

Στις κατηγορίες του κ.Γιαννάκου ότι «το μόνο χειρουργείο που έγινε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης είναι οι αιμορροΐδες με τον κύριο Πολάκη», ο τελευταίος απαντά πως «δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροΐδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής, στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες».

«Είναι απόλυτα κατανοητή η αγωνία του κ. Γιαννάκου και των συν αυτώ να παρουσιάσουν την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας με τα μελανότερα χρώματα...Πρόκειται για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις εξαρτημένες σχέσεις 'παροχής και λήψης υπηρεσιών' με το πολιτικό κατεστημένο, το οποίο καταδυνάστευσε το λαό επί δεκαετίες...Έτριζαν τα κόκαλα των 'αείμνηστων' εμπνευστών του ΕΣΥ, μέχρι που δεν άντεξαν άλλο και έσπασαν, όταν αντιλήφθηκαν ότι ενώ από τη μια ο ΕΟΠΥΥ όφειλε 9,5 εκατ. ευρώ σε κέντρο μεταμοσχεύσεων πνευμόνων της Αυστρίας, το οποίο προσωρινά διέκοψε τη μεταφορά ασθενών με κυστική ίνωση από τη χώρα μας, από την άλλη μεριά η πολιτική βούληση των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν να μοιράζουν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ εκατομμύρια ευρώ σε ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, εξαγοράζοντας έτσι στην ουσία την προβολή των προεκλογικών τους προγραμμάτων. Συγκεκριμένα για το 2014 η δαπάνη επικοινωνίας του ΚΕΕΛΠΝΟ ανήλθε στα 6 εκατ. ευρώ περίπου», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Επίσης ο υπουργός αναφέρεται και στις αιτιάσεις της ΠΟΕΔΗΝ για τα ασθενοφόρα στα Ιωάννινα ότι δηλαδή «τα βάζει να φέρνουν βόλτες στους δρόμους με την ομάδα ΔΙΑΣ να ανοίγει το δρόμο με θόρυβο και κορναρίσματα» και «την άλλη μέρα βγήκαν πάλι τα σαράβαλα ασθενοφόρα, χωρίς πληρώματα ασθενοφόρων», τονίζοντας : «Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων σοκαρίστηκαν από την εμφάνιση στην πόλη ενός ολοκαίνουριου ασθενοφόρου με αναμένους τους φάρους του, λόγω μικρής καθυστέρησης της άφιξής του στην τελετή παράδοσης–παραλαβής των 11 νέων ασθενοφόρων. Σίγουρα όμως θα κατατρομοκρατήθηκαν βλέποντας την άλλη μέρα τα ασθενοφόρα της πόλης να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς πληρώματα (οδηγούς και διασώστες) όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ». Και «αποτελεί τουλάχιστον γελοιότητα» σημειώνει «να υποστηρίζει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εργάζεται με γνώμονα το συμφέρον της ιδιωτικής Υγείας. Ο λαός θυμάται πότε άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα ιδιωτικά κέντρα υγείας σαν μανιτάρια, ο λαός θυμάται πότε πήγαινε στα δημόσια νοσοκομεία και πλήρωνε 5 ευρώ, οι ανασφάλιστοι θυμούνται πότε πήγαιναν στα νοσοκομεία και πλήρωναν για να γιατρευτούν».