ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/08/2016 05:25 EEST | Updated 13/08/2016 17:46 EEST

Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο Ευβοίας. Ζημιές σε σπίτι στο Πόρτο Λάφια

eurokinissi

Ζημιές σε ένα σπίτι και αρκετές μάντρες σπιτιών, στο Πόρτο Λάφια, στη νότια Εύβοια, προξένησε η πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη από το πρωί και μετά το μεσημέρι πέρασε μέσα στον οικισμό.

Σε εξέλιξη είναι άλλες δύο πυρκαγιές στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας και στην Τζια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες στο Πόρτο Λάφια έφτασαν έξω από τα σπίτια του οικισμού και έκαψαν την κεραμοσκεπή ενός από αυτά, ενώ προξένησαν ζημιές σε περιφράξεις.

Σημειώνεται ότι ο οικισμός εκκενώθηκε το μεσημέρι μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής.

Αυτή την ώρα, όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π. Σ., η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και δεν κινδυνεύουν σπίτια, ωστόσο εξακολουθεί να φυσάει, ενώ οι προβλέψεις της ΕΜΥ είναι ότι οι άνεμοι θα ενταθούν και πάλι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην περιοχή παραμένουν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ μέχρι πριν από λίγο επιχειρούσαν και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Μία ακόμα πυρκαγιά στην Εύβοια, εκδηλώθηκε στις 17.30 το απόγευμα σε μια κορυφογραμμή στον δήμο Αλιβερίου και συγκεκριμένα στην περιοχή Αργυρός Αλμυροποτάμου.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και όπως αναφέρθηκε από την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, αλλά κατευθύνεται σε μια χαράδρα, ενώ και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, τα οποία όμως θα αποχωρήσουν όταν πέσει η νύχτα.

Στην Τζια η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15.34 στην περιοχή Αστράς και καίει ξερά χόρτα. Ωστόσο και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 15 εθελοντές με τρία οχήματα, καθώς και έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα που μετέβησαν στο νησί από την Αθήνα, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα κάνουν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Το απόγευμα σβήστηκε η πυρκαγιά στα Μέγαρα.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λακωνία

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Δαιμονιά, στην νότια Λακωνία.

Πάντως, στην περιοχή παραμένουν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να κατασβέσουν πλήρως την φωτιά, αλλά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή 'Αγιος Φωκάς Μονεμβασιάς, στη Λακωνία.

Η φωτογραφία είναι αρχείου

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post