ΔΙΕΘΝΕΣ
13/08/2016 05:15 EEST | Updated 13/08/2016 05:15 EEST

Απαγγελία κατηγοριών σε βάρος νέου υπόπτου για τη δολοφονία του ιερέα στη Γαλλία

ASSOCIATED PRESS
Muslim worshippers hold a minute of silence in front of the memorial at the Saint Etienne church in Saint-Etienne-du-Rouvray, Normandy, France, Friday, July 29, 2016. Four days after the hostage taking in Saint-Etienne-du-Rouvray, officials and worshippers of the muslim community paid tribute to Priest Jacques Hamel and Christian community after the friday prayer at the Yahya Mosque. (AP Photo/Francois Mori)

Ένας άνδρας που κρατείται από τις γαλλικές αρχές από την Δευτέρα στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για την δολοφονία ενός Γάλλου ιερέα τον περασμένο μήνα τέθηκε υπό επίσημη διαδικασία εξέτασης, ανέφερε την Παρασκευή μια αστυνομική πηγή στο Reuters.

Ο 21χρονος ύποπτος κατηγορείται για συνεργασία με τρομοκράτες και για σχεδιασμό επιθέσεων σε ανθρώπους, τόνισε η πηγή.

Ο άνδρας βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Αντέλ Κερμίς και Αμπντέλ Μαλίκ Πετιζάν, οι οποίοι στις 26 Ιουλίου εισέβαλαν στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στην Νορμανδία, στη βορειοδυτική Γαλλία και έκοψαν τον λαιμό του 85χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ. Και οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών.

Τις μέρες πριν την επίθεση, ο ύποπτος ταξίδεψε από την πόλη του, κοντά στην Τουλούζ, στο Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ όπου και διανυκτέρευσε, πρόσθεσε η πηγή.

Ο νεαρός, που έχει λευκό ποινικό μητρώο, αναγνώρισε ότι διανυκτέρευσε εκεί, αλλά υποστήριξε στους ερευνητές ότι έφυγε την επόμενη μέρα επειδή δεν είχε καλή σχέση με τους Κερμίς και Πετιζάν.

Οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν κατά ποσόν οι δύο δράστες είχαν συνεργούς στην Γαλλία και αν είχαν διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post