ΔΙΕΘΝΕΣ
17/08/2016 08:34 EEST | Updated 17/08/2016 12:26 EEST

Εκρήξεις σε πολυκατοικία στην Αγία Πετρούπολη

Twitter

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν σε πολυκατοικία στη Αγία Πετρούπολη, με την περιοχή να έχει αποκλειστεί από τη ρωσική Εθνική Φρουρά και άλλες δυνάμεις ασφαλείας, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το Russia Today, αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για καπνούς, ενώ στα social media κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με δεκάδες αστυνομικά οχήματα και βαριά οπλισμένους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο δεν έχει εκκενωθεί, και παράλληλα δεν επιτρέπεται η είσοδος σε αυτό. Αξιωματούχος της FSB δήλωσε στο Ria Novosti πως είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τη σύλληψη φερόμενων μαχητών από τον βόρειο Καύκασο.

Μεταξύ των φωτογραφιών περιλαμβάνονται και εικόνες ανδρών με στολές βιοχημικής προστασίας.

Ο ιστότοπος της εφημερίδας Fontanka ανέφερε πως η επιχείρηση άρχισε στις 10 το πρωί σήμερα και διεξάγεται σ' ένα κτίριο 16 ορόφων. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, η επίθεση έγινε έπειτα από αίτημα της υπηρεσίας της FSB στη ρωσική δημοκρατία της Καμπαρντινο-Βαλκαρίας στον βόρειο Καύκασο, όπου διεξάγονται τακτικά επιχειρήσεις των δυνάμεων της τάξης οι οποίες καταζητούν ισλαμιστές μαχητές.

Οι περισσότερες ένοπλες οργανώσεις του ρωσικού Καυκάσου έχουν κηρύξει την πίστη τους στην ογάνωση Ισλαμικό Κράτος και έχουν απειλήσει με αντίποινα τη Ρωσία μετά τη στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία, που άρχισε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλούνται ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση έλαβε τέλος γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Η FSB, η οποία εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως "διεξάγεται επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων που περιλαμβάνονται στη λίστα των καταζητουμένων για συμμετοχή σε παράνομες ένοπλες οργανώσεις στον βόρειο Καύκασο", δεν διευκρίνισε τον αριθμό των συλληφθέντων στη διάρκεια της επιχείρησης, ούτε αν αυτή συνεχίζεται.

Sponsored Box