ΔΙΕΘΝΕΣ
17/08/2016 05:44 EEST | Updated 17/08/2016 05:45 EEST

Τέλος εποχής για την έπαυλη του Playboy: Ολοκληρώθηκε η πώλησή της, αλλά ο Χιου Χέφνερ παραμένει

John Salangsang/Invision/AP
Eugena Washington, Playmate of the Year, at Playboy's 2016 Playmate of the Year Announcement held at the Playboy Mansion on Wednesday, May 11, 2016 in Los Angeles. (Photo by John Salangsang/Invision/AP)

Το τέλος μιας εποχής σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της πώλησης της έπαυλης του Playboy, που για πολλούς αποτέλεσε σύμβολο μιας εποχής. Η έπαυλη του Χιου Χέφνερ, ιδρυτή του Playboy, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, περνάει στον Ντάρεν Μητρόπουλο, γιο του ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχου Σ. Ντιν Μητρόπουλου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Μητρόπουλος θα επιτρέψει στον 90χρονο Χιου Χέφνερ να παραμείνει στην έπαυλη για το υπόλοιπο της ζωής του, λαμβάνοντας ένα εκατομμύριο δολάρια τον χρόνο από το Playboy.

Ο Μητρόπουλος πλήρωσε 100 εκατ. δολάρια για την έπαυλη, η αξία της οποίας υπολογιζόταν κάποτε 200 εκατ. δολάρια. Σημειώνεται πως το σπίτι του ίδιου βρίσκεται κοντά στην έπαυλη του Χέφνερ, και κάποτε μάλιστα αποτελούσαν τμήματα του ίδιου ακινήτου, το 1922. Ο Χέφνερ είχε αγοράσει την έπαυλη το 1971 για 1,05 εκατ. δολάρια.

Η έπαυλη, με 22 δωμάτια, συντριβάνια, κελάρι για κρασιά, πισίνα και πολλά άλλα, θεωρούνταν κάποτε παγκόσμιο σύμβολο των σεξουαλικών οργίων και της ηδονής, όπου διάσημοι συναντούσαν μοντέλα του Playboy (τα γνωστά «κουνελάκια»).

Ωστόσο, όσο περνούσαν τα χρόνια, ο Χέφνερ μεγάλωνε και το Playboy παράκμαζε, σε μεγάλο βαθμό λόγω της ανόδου του Ίντερνετ, όπως συνέβη και στο μεγαλύτερο μέρος του περιοδικού Τύπου- μάλιστα τον Μάρτιο ανακοινώθηκε «διαζύγιο» με το (πλήρως) γυμνό από τις σελίδες του.

Sponsored Box