ΔΙΕΘΝΕΣ
17/08/2016 03:23 EEST | Updated 17/08/2016 03:23 EEST

Βραζιλία: Αρχίζει έρευνα σε βάρος της Ντίλμα Ρούσεφ και του πρώην προέδρου Λούλα

Ueslei Marcelino / Reuters
Brazil's former President Luiz Inacio Lula da Silva listens as suspended President Dilma Rousseff addresses supporters, after the Brazilian Senate voted to impeach her for breaking budget laws, at Planalto Palace in Brasilia, Brazil, May 12, 2016. REUTERS/Ueslei Marcelino

Εισαγγελέας του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας επέτρεψε την έναρξη έρευνας εναντίον της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ και του πρώην προέδρου Λουίθ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα με την κατηγορία ότι παρακώλυσαν τη διαδικασία μιας ευρείας έρευνας διαφθοράς, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι GloboNews.

Σύμφωνα με το κανάλι, το οποίο δεν αποκάλυψε τις πηγές του, ο γενικός εισαγγελέας Ροντρίγκο Ζανό ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας (γνωστό ως STF) την άδεια να ξεκινήσει έρευνα για την Ρουσέφ και τον Λούλα.

Εκπρόσωποι τύπου του STF και της προεδρίας της χώρας δεν έχουν κάνει δηλώσεις προς το παρόν.

Η Ρουσέφ, η οποία απομακρύνθηκε από την εξουσία τον Μάιο, έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη στη Γερουσία η οποία ξεκινά στις 25 Αυγούστου με την κατηγορία παραποίησης στοιχείων του δημοσίου ελλείμματος.

Πρόσφατα επανέλαβε τη δήλωσή της ότι είναι αθώα και ζήτησε από τη Γερουσία τον τερματισμό της διαδικασίας της παραπομπής της.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)