ΔΙΕΘΝΕΣ
18/08/2016 04:40 EEST | Updated 18/08/2016 06:07 EEST

Βίντεο δείχνει μαυροφορεμένους να «θυσιάζουν» γυναίκα σε βωμό του Σίβα στο CERN

Έρευνες διεξάγει το ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικών ερευνών (CERN) στη Γενεύη, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει την διεξαγωγή μιας σκηνοθετημένης τελετής «ανθρωποθυσίας» στις εγκαταστάσεις του, η οποία αποδείχτηκε ότι ήταν φάρσα.

Στο βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, βλέπει κανείς μια σειρά μαυροφορεμένων ανδρών να έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία των εγκαταστάσεων και να συμμετέχουν σε κάποιου είδους τελετουργία. Η συγκέντρωση κορυφώνεται με την «θυσία» μιας γυναίκας που υποτίθεται πως μαχαιρώνεται μπροστά από το άγαλμα του ινδουιστικού θεού Σίβα, γνωστού ως καταστροφέα ή μετασχηματιστή.

«Οι σκηνές τραβήχτηκαν στις εγκαταστάσεις μας, όμως χωρίς να έχει δοθεί επίσημη άδεια ή να έχουν ενημερωθεί οι αρχές», δήλωσε εκπρόσωπος του CERN στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, ανέκυψαν ερωτήματα για το κατά πόσο φυλάσσονται επαρκώς οι χώροι του κέντρου πυρηνικών ερευνών, όμως η εκπρόσωπος του κέντρου εξήγησε ότι πρόκειται πιθανότατα για φάρσα που διοργάνωσαν άτομα που έχουν νόμιμη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις.

«Το CERN διεξάγει συστηματικά τις ταυτότητες σε κάθε είσοδο του κέντρου, είτε είναι μέρα είτε νύχτα», τόνισε, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους παρωδίες «μπορούν να προκαλέσουν παρεξηγήσεις αναφορικά με την επιστημονική φύση της δουλειάς μας».

«Το CERN υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επιστήμονες από όλο τον κόσμο και καμιά φορά ορισμένοι αφήνουν το χιούμορ τους να ξεφύγει από τα όρια», είπε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η έρευνα της υπόθεσης χαρακτηρίζεται εσωτερική και σε αυτή δεν συμμετέχουν οι αρχές της Γενεύης.