Ο καπετάν Στέλιος της Αίγινας πνίγηκε ζωντανός – Η ζωή του στα ποντοπόρα και τα αμείλικτα ερωτήματα

Ο καπετάν Στέλιος της Αίγινας πνίγηκε ζωντανός – Η ζωή του στα ποντοπόρα και τα αμείλικτα ερωτήματα
|
eurokinissi

Ζωντανός αλλά χωρίς τις αισθήσεις του ήταν όταν έπεσε στη θάλασσα ο 58χρονος καπετάνιος Στέλιος Τρίμης, ύστερα από τη τραγική σύγκρουση του καϊκιού του με ταχύπλοο νοτιοδυτικά της Αίγινας, ο οποίος βρήκε το θάνατο από πνιγμό.

Αυτό προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποίησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας.

Ο θάνατος του κυβερνήτη του καϊκιού «Αντωνία» (όνομα της γυναίκας του) προήλθε από πνιγμό. «Έφερε χτυπήματα στο κεφάλι. Διαπιστώθηκαν στο σώμα του κακώσεις. Ο θάνατος, ωστόσο, προήλθε από πνιγμό αφού έπεσε στη θάλασσα. Μέχρι τότε ήταν ζωντανός. Πιθανότατα από τη σύγκρουση χτύπησε πάνω στο πλοίο, έχασε τις αισθήσεις του και μετά έπεσε στο νερό», αναφέρει στη Huff Post Greece πηγή από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Σήμερα Πέμπτη αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τους υπόλοιπους τρεις αδικοχαμένους ανθρώπους που επέβαιναν στο ίδιο πλοιάριο. Ανάμεσά τους ένα 5χρονο κορίτσι.

Ο Στέλιος Τρίμης ήταν μεγαλωμένος στη θάλασσα. Το καΐκι του ήταν εννιά μέτρα και ήξερε όσο λίγοι να το χειρίζεται. Ένα μέτρο πιο μικρό ήταν το ταχύπλοο που το εμβόλισε, το οποίο όμως είχε αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που έκοψε στη μέση την «Αντωνία».

Ο 58χρονος συνήθιζε να μην τρέχει για να ευχαριστιέται ο κόσμος το δρομολόγιο. Από μικρός είχε μπαρκάρει σε ποντοπόρα πλοία, όπου απασχολούνταν ως ηλεκτρολόγος. Τα τελευταία δέκα χρόνια ξεκίνησε με το καΐκι «Αντωνία» να μεταφέρει κόσμο από το ψαροχώρι της Πέρδικας, στη νότια Αίγινα, προς το νησάκι «Μονή» (μικρή απόσταση 700 μέτρων).

Στο πλοιάριο του τη μοιραία ημέρα επέβαιναν 21 άτομα, εκ των οποίων βρήκαν τραγικό θάνατο –εκτός από τον ίδιο- τρία (ανάμεσά τους ένα 5χρονο κορίτσι). Στο ταχύπλοο που εμβόλισε το καΐκι του επέβαιναν, σύμφωνα με το Λιμενικό, τέσσερα άτομα. Ανάμεσά τους ο 77χρονος Θ.Λ., ο οποίος ομολόγησε στις Αρχές ότι ήταν ο κυβερνήτης.

Κατά τη χθεσινή μεταφορά του στα δικαστήρια Πειραιά συγγενείς του 5χρονου κοριτσιού που σκοτώθηκε ξέσπασαν εναντίον του Θ.Λ.

Η θεία του παιδιού ούρλιαζε «δολοφόνε» με δάκρυα στα μάτια κρατώντας στα χέρια φωτογραφίες του 5χρονου. Οι συγγενείς έγιναν έξαλλοι από χθες όταν πληροφορήθηκαν ότι υπάρχουν μάρτυρες που αναφέρουν ότι το ταχύπλοο «Ντουέντε» εγκατέλειψε τους ανθρώπους που έπεσαν στη θάλασσα, χωρίς καν να δοθούν για βοήθεια σωσίβια.

Προθεσμία για να απολογηθεί

Σε βάρος του 77χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση ναυαγίου που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση θανάτου και ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί, υποστηρίζει ότι δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα την ώρα του δυστυχήματος και πως δεν είχε δει το πλοιάριο. Το μέλλον του θα κριθεί αύριο όταν θα οδηγηθεί στην 5η Ανακρίτρια Πειραιά. Ο δικηγόρος του κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος είναι ξάδελφος με τον 77χρονο, δήλωσε ότι η αμέλεια δεν οφείλεται στο χειριστή του σκάφους.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί οι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο δεν βοήθησαν στην περισυλλογή των ναυαγών. Το Λιμενικό ούτε χθες Τετάρτη έδωσε πληροφορίες για το ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες με τους αρμόδιους αξιωματικούς να περιορίζονται στο να αναφέρουν ότι ήταν παρέα του 77χρονου κυβερνήτη.

Εξετάζεται, επίσης, η πληροφορία ότι μετά το δυστύχημα οι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο «Ντουέντε» πήγαν σε σπίτι συγγενικού τους προσώπου στην Αίγινα. Όπως λένε πηγές από το Λιμενικό, η σύλληψή του έγινε αρκετή ώρα μετά το περιστατικό, γεγονός που, επίσης, γεννά ερωτήματα.