ΔΙΕΘΝΕΣ
19/08/2016 08:42 EEST | Updated 19/08/2016 08:45 EEST

Η Βραζιλία εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει δίωξη στον Αμερικανό κολυμβητή Ryan Lochte

Matt Hazlett via Getty Images
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 12: Ryan Lochte of the United States attends a press conference in the Main Press Center on Day 7 of the Rio Olympics on August 12, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Matt Hazlett/Getty Images)

Οι αρχές της Βραζιλίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να ασκήσουν δίωξη στον Αμερικανό κολυμβητή Ryan Lochte με την κατηγορία ότι έδωσε ψευδή κατάθεση. Την ίδια στιγμή, ο αθλητής James Feigen εξέφρασε την επιθυμία να δωρίσει 11.000 δολάρια σε φιλανθρωπίες για να δοθεί μια μέση λύση.

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ο Lochte και τρεις ακόμα κολυμβητές (Gunnar Bentz, Jack Conger και James Feigen) είχαν εμπλακεί σε μια διαφωνία σε βενζινάδικο, σύμφωνα με την αστυνομία. Εκεί, προκάλεσαν ζημιές στην τουαλέτα της επιχείρησης και οι φύλακες απαιτούσαν -απειλώντας τους με όπλα- να τους καταβάλουν κάποια χρηματική αποζημίωση. Μετά από λίγη ώρα, αφού πλήρωσαν ένα μικρό ποσό, τους άφησαν ελεύθερους.

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, οι αθλητές επισκέφτηκαν τοπικό αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλαν ότι είχαν πέσει θύματα ληστείας όταν επέστρεφαν στο Ολυμπιακό χωριό. Παρόλα αυτά όμως, οι καταθέσεις τους δεν ταίριαζαν με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και οι αρχές τους κάλεσαν ξανά στο τμήμα για ανάκριση.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η αμερικανική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων απολογήθηκε για το συμβάν.