ΔΙΕΘΝΕΣ
19/08/2016 11:05 EEST | Updated 19/08/2016 12:51 EEST

Το ISIS ανέλαβε με βίντεο την ευθύνη για την πρώτη επίθεση σε ρωσικό έδαφος

Artyom Geodakyan via Getty Images
MOSCOW REGION, RUSSIA - AUGUST 17, 2016: A road police station on the 20th km of the Shchyolkovo Highway after an attack. Two police officers were severely injured and two attackers were killed in the incident. Artyom Geodakyan/TASS (Photo by Artyom Geodakyan\TASS via Getty Images)

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα σε ρωσικό έδαφος.

Πρόκειται για την επίθεση με όπλα και τσεκούρια εναντίον φυλακίου της τροχαίας έξω από τη Μόσχα την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της οποίας και οι δυο δράστες σκοτώθηκαν, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ, οργάνου προπαγάνδας της. Στο βίντεο που δημοσίευσε το ISIS βλέπουμε τους δύο δράστες της επίθεσης να δηλώνουν πίστη και υπακοή στον ηγέτη τους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Στο επίμαχο βίντεο, το οποίο διαρκεί ενάμισι λεπτό, οι δύο δράστες φορούν κουκούλα και λένε ότι πήραν «τον δρόμο του τζιχαντισμού κατ’ εντολή του εμίρη». Το βίντεο κλείνει με τους ίδιους να απειλούν με νέες επιθέσεις και να φωνάζουν «αλαχού ακμπάρ» (δηλαδή, ο Θεός είναι μεγάλος).

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι δύο δράστες έχουν συλληφθεί από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Ρωσία εξαπολύει αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον ανταρτών και τζιχαντιστών στη Συρία στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να υποστηρίξει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.