ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/08/2016 09:53 EEST | Updated 19/08/2016 09:53 EEST

Θρίλερ οι έρευνες για το απανθρακωμένο πτώμα στην Εύβοια – Ατύχημα, έγκλημα ή αυτοκτονία;

Eurokinissi

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του ατόμου που εντοπίστηκε απανθρακωμένο μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης σε δύσβατη δασώδη περιοχή στη θέση Γερόβουνο Στεφανίου, στο Μαντούδι της Εύβοιας.

Οι αστυνομικοί ακόμη δεν είναι σε θέση να διαπιστώσουν αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα, ενώ ανάμεσα στα σενάρια που ερευνούν είναι να πρόκειται για έγκλημα, αυτοκτονία ή ατύχημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έλαβαν δείγματα DNA, προκειμένου να διαπιστώσουν το φύλο, ενώ εξετάζουν τους πρόσφατους φακέλους δηλώσεων εξαφανίσεων σε αστυνομικές Αρχές, αναζητώντας τα στοιχεία ταυτότητάς του. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να εντοπίσουν συγγενικά του πρόσωπα για να προβούν σε εξετάσεις αντιπαραβολής του γενετικού υλικού για την ταυτοποίηση της ταυτότητάς του.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δίπλα από το πτώμα εντόπισαν κάρβουνα και κλαδιά πεύκων από πρόσφατη φωτιά που είχε ανάψει στο σημείο, ενδεχομένως το ίδιο το θύμα. Κοντά βρέθηκε και μία μεταλλική λάμα από πριόνι που φαίνεται να είχε χρησιμοποιήσει το θύμα για να κόψει τα κλαδιά που χρησιμοποίησε για να ανάψει τη φωτιά. Δίπλα στην απανθρακωμένη σορό υπήρχε μία κενή φιάλη κρασιού, φλούδες μήλου, ενώ οι αστυνομικοί συνέλεξαν και κάποιες κηλίδες αίματος. Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προς εξερεύνηση για τον εντοπισμό στοιχείων που ενδεχομένως βοηθήσουν τις αστυνομικές έρευνες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν κατά προτεραιότητα, το ενδεχόμενο του ατυχήματος ακόμη και αυτό της αυτοκτονίας, χωρίς ακόμη να αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια παρότι προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Πιθανολογούν πως ενδεχομένως το θύμα έκοψε κλαδιά προκειμένου να ανάψει φωτιά για να ζεσταθεί τη νύχτα, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, αποκοιμήθηκε, η φωτιά ξέφυγε, τον κύκλωσε, με αποτέλεσμα το φρικτό θάνατό του. Δεν αποκλείουν βέβαια να συνέβησαν όλα τα παραπάνω με τη θέληση του θύματος, που μπορεί να είχε αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του με τον συγκεκριμένο τρόπο. Το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας παραμένει ανοικτό, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να οδηγούν τους αστυνομικούς προς αυτή την πιθανότητα.