ΔΙΕΘΝΕΣ
19/08/2016 13:40 EEST | Updated 19/08/2016 13:40 EEST

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Tom Williams via Getty Images
UNITED STATES - JULY 19: Paul Manafort, advisor to Donald Trump, is seen on the floor of the Quicken Loans Arena at the Republican National Convention in Cleveland, Ohio, July 19, 2016. (Photo By Tom Williams/CQ Roll Call)

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλτ Τράμπ, Πολ Μάναφορ μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγω χρηματίστηκε από ένα ουκρανικό πολιτικό κόμμα με στενές σχέσεις με τη Ρωσία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Μάναφορτ εισέπραξε τα χρήματα αυτά.

Η παραίτηση αυτή ανακοινώνεται 48 ώρες μετά τον ανασχηματισμό της ομάδας του από τον Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο του οποίου ο Πολ Μάναφορτ διατήρησε τον τίτλο του διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά παράλληλα περιθωριοποιήθηκε, καθώς διορίσθηκε μια νέα υπεύθυνη της εκστρατείας, η Κελιάν Κόνγουεϊ, και ένας γενικός διευθυντής της εκστρατείας, ο Στιβ Μπάνον.

«Σήμερα το πρωί ο Πολ Μάναφορτ υπέβαλε την παραίτησή του από την εκστρατεία κι εγώ την αποδέχθηκα», ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωση που εξέδωσε. «Εκτιμώ πολύ το σπουδαίο έργο του για να βρεθούμε εδώ που είμαστε σήμερα (...) Ο Πολ είναι ένας αληθινός επαγγελματίας και του εύχομαι κάθε επιτυχία».

Ο Πολ Μάναφορτ φέρεται να έχει λάβει το ποσό των 12,7 εκατ. δολαρίων, όντας πρώην σύμβουλος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος «καθαιρέθηκε» με τη βία από τη θέση, προκαλώντας τον εμφύλιο και την εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία.

Αναλυτές συνδιάζουν την αποκάλυψη των εγγράφων με τις κατηγορίες που εκτόξευσαν οι Δημοκρατικοί προς τον Ντόναλντ Τραμπ, ότι συνεργάζεται με τους Ρώσους, καθώς ο Γιανουκόβιτς θεωρείται ο ηγέτης του φιλορωσικού μετώπου στην Ουκρανία.

«Σήμερα το πρωί έκανα αποδεκτή την παραίτηση του Paul Manafort», δήλωσε ο Ντόναλτ Τράμπ.