CULTURE
20/08/2016 14:50 EEST | Updated 20/08/2016 18:51 EEST

H νέα θεωρία για το ποιος μπορεί να είναι ο «τρίτος δράκος» στο Game of Thrones είναι...από τον άλλο κόσμο

got/hbo/youtube

Spoilers! Spoilers! Spoilers!

Ήδη αρκετοί υποφέρουμε από «στερητικό» σύνδρομο μετά το τέλος της 6ης σεζόν του Game of Thrones ή/και από μια ελαφρά θλίψη μετά την ανακοίνωση πως φτάνουμε στο τέλος της δημοφιλούς σειράς του HBO με δύο τελευταίους κύκλους οι οποίοι μάλιστα όμως δεν θα αποτελούνται από 10 επεισόδια. Σύντομα οι απανταχού fans του Game Of Thrones θα έχουμε μόνο τα βιβλία, τη συγγραφή των οποίων ακόμη περιμένουμε να τελειώσει ο  G.R.R. Martin, για να μας παρηγορήσουν.

Μέχρι τότε όμως έχουμε καιρό μπροστά μας και όπως φαίνεται όσο τα γυρίσματα βρίσκονται σε εξέλιξη οι γνωστές «διαρροές» -που στόχο έχουν να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον μας -και οι συνακόλουθες θεωρίες για την εξέλιξη της σειράς, θα είναι πολλές.

Ήδη μια από αυτές γεννά περισσότερες απορίες από όσες μπορεί να λύνει και ίσως να συνδέεται με το μυστήριο της ταυτότητας των τριών αναβατών των δράκων.

Διαβάστε επίσης: Η 6η σεζόν του Game of Thrones τελείωσε...Iδού οι 17 πιθανές αποκαλύψεις που φέρνει η 7η

Μετά την 6η σεζόν έχουμε ξανά τρεις δράκους ελεύθερους, στο πλευρό της Ντενέρις, που με το στόλο της ετοιμάζει απόβαση στο Γουέστερος. Ξέρουμε πως εκείνη η μια αναβάτης των δράκων και πρόσφατα μάθαμε πως ο δεύτερος θα είναι ο Τζον Σνόου.

Στα τελευταία επεισόδια κατέστη αρκετά ξεκάθαρο πως ο άνδρας που μέχρι τώρα ο Σνόου νόμιζε για πατέρα του, ο Νεντ Σταρκ, ήταν ο θείος του. Γιος της αδερφής του Νεντ, Λυάνα και του διαδόχου του Παράφρονα Βασιλιά, Ρέγκαρ Ταργκάριαν. Ευτυχώς η έμμεση αυτή αποκάλυψη έγινε – μόνο όμως σε εμάς και όχι στον Σνόου- χάριν των ενοράσεων του Μπράιαν Σταρκ που «είδε» τον πατέρα του να συνομιλεί με την αδερφή του Λυάνα η οποία φαίνεται πως είχε μόλις γεννήσει ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν «αιχμάλωτη» του Ρέγκαρ Ταργκάριαν που την είχε ερωτευτεί και την απήγαγε. Έτσι άλλωστε ξεκίνησε και ο πόλεμος κατά των Ταργκάριαν με ηγέτη των αρραβωνιαστικό της Λυάνα, Ρόμπερτ Μπαράθιον και μετέπειτα βασιλιά του Γουέστερος. Η Λυάνα θέλοντας προφανώς να προστατέψει τον νεογέννητο μωρό της ζήτησε από τον αδελφό της να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Αφού ο Τζον Σνόου λοιπόν είναι ένας Ταργκάριαν μπορεί να είναι και ο δεύτερος αναβάτης των δράκων.

Ο τρίτος όμως; Και...εδώ αρχίζουν οι νέες θεωρίες επί θεωριών.

Σύμφωνα με το Watchers on the Wall που εξασφάλισε πληροφορίες οι οποίες σχετίζονται με το casting υπάρχουν αναφορές για έναν πολεμιστή, έναν φύλακα της πύλης, έναν φρουρό της πόλης, έναν έμπορο, μια μοναχική κυρία, έναν λοχαγό αλλά και για έναν νεαρό άρχονται ηλικίας περίπου 30 ετών.

Αυτό είναι και το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει. Γιατί σύμφωνα με κάποιους, αυτό το πρόσωπο ίσως είναι ο Ρέγκαρ Ταργκάριαν, ο τρίτος αναβάτης των δράκων ή αλλιώς «the lost dragon», και φυσικά αδερφός της Ντενέρις και πατέρας του Σνόου.

Η αναφορά στο casting κάνει λόγο για έναν νεαρό άρχοντα, λίγο πριν τα 30, λευκό, ψηλό και γοητευτικό και με πολύ ιδιαίτερη προφορά που στη σειρά έχουν οι «πρωτευουσιάνοι» άρχοντες του Kings Landing. Ένας τέτοιος ήταν φυσικά και ο Ρέγκαρ ενώ η περιγραφή των εξωτερικών χαρακτηριστικών που αναζητούν οι υπεύθυνοι του casting μας θυμίζει τις αναφορές που έχουν γίνει – περισσότερο βέβαια στα βιβλία- για το πόσο όμορφος ήταν ο Ρέγκαρ.

Βέβαια, σύμφωνα με την ιστορία που έχουμε διαβάσει και ακούσει μέχρι σήμερα στο Game of Thrones ο Ρέγκαρ πέθανε όταν τον τραυμάτισε θανάσιμα ο Ρόμπερτ Μπαράθιον στην Μάχη της Τρίαινας.

Αλλά ποιος ξέρει...Όπως λένε και στα Iron Islands «what is dead may never die». Άλλωστε η απάντηση σε αυτή τη ρήση είναι «But rises again harder and stronger».