ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/08/2016 05:27 EEST | Updated 21/08/2016 05:28 EEST

Σκουρλέτης: Δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίηση του κόφτη

Sooc

Τη βεβαιότητά ου ότι δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφτη εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Από τη στιγμή που υπερβαίνουμε τους στόχους σε σχέση με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, έχουμε τη δυνατότητα αυτό που είναι παραπάνω να το διαθέσουμε και προς την ανάπτυξη και για κοινωνικούς σκοπούς», τόνισε.

Για το θέμα των εργασιακών σχέσεων, επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με ποιοτικά χαρακτηριστικά, παράλληλα με την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και καλεί την αντιπολίτευση να αποσαφηνίσει την θέση της.

Αναφορικά με το τηλεοπτικό τοπίο, υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά μπαίνουν σαφείς κανόνες και κριτήρια που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου, στο οποίο θα λειτουργούν υγιείς εταιρίες. Μάλιστα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο-σε μια δεύτερη φάση-να παραχωρηθεί άλλη μία τηλεοπτική άδεια, εφόσον προκύψει μια πραγματική ανάγκη στην ενημέρωση, ενώ θεωρεί ότι πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω το θέμα της Digea.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)