Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι
Eurokinissi

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα Τρίτη 23 Αυγούστου τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ύστερα από την απόφαση των εργαζομένων να αναστείλουν την επ' αόριστον επίσχεση εργασίας, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης για την πραγματοποίηση της τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη και παρουσία της γ.γ του υπουργείου Μεταφορών, Θεοπίστης Πέρκα. Η συνάντηση θα γίνει την προσεχή Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του σωματείου των 2.300 εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, επισήμανε ότι "είχαμε πει ότι αυτό που ζητάμε είναι επιτέλους να καθίσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων. Αφού αυτό ορίστηκε εμείς δεν θα μπορούσαμε να αθετήσουμε τα λεγόμενά μας".

Ωστόσο ο ίδιος, έσπευσε να τονίσει, "παραμένουμε έτοιμοι για συνέχιση των κινητοποιήσεών μας εάν αυτό κριθεί απαραίτητο και ψηφιστεί από το σύνολο των εργαζομένων του οργανισμού".

Απαντώντας σε σχετική του Αθηναϊκού Πρακτορείου ερώτηση ο πρόεδρος του σωματείου σημείωσε, "προχωράμε κανονικά τη νομική διαδικασία, ώστε άμεσα να κατατεθούν αγωγές κατά του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού. Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα Ιουνίου και Ιουλίου εντόκως, αλλά και την οφειλή της διοίκησης του οργανισμού προς το σωματείο των εργαζομένων του".

Υπενθυμίζεται ότι στους 2.300 εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ οφείλονται 6,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, αλλά και όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ μας επισήμανε ότι ευχή του είναι η τριμερής συνάντηση να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αλλά όπως τόνισε "το κρίσιμο είναι να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη". Μεταξύ άλλων μας τόνισε ότι στη σημερινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, με τα οποία ζητά να κηρυχθεί

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή