Γιατί βρίζει τους δημοσιογράφους ο Βασίλης Στεφανάκος

Γιατί βρίζει τους δημοσιογράφους ο Βασίλης Στεφανάκος
Eurokinissi

Σκληρές δηλώσεις κατά δημοσιογράφων και της Ασφάλειας έκανε ο πρόσφατα αποφυλακισθείς Βασίλης Στεφανάκος με αφορμή τα όσα γράφτηκαν σχετικά με την αποφυλάκισή του..

Ειδικότερα σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Στεφανάκος κάνει λόγο «για ανακριβή σχόλια και συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε τσούλες της δημοσιογραφίας και κάποιες τσούλες της ασφάλειας», αλλά και για λιβελογραφήματα, όπως λέει, που ήταν μεθοδευμένα.

Ο Βασίλης Στεφανάκος αποφυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Ο νόμος 4322 προβλέπει την υπο προϋποθέσεις αποφυλάκιση κρατουμένων.

Επίσης, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφερόμενες επίσης σε κάποια χθεσινά δημοσιεύματα έλεγαν ότι τα τελευταία 20 χρόνια λόγω της μεγάλης συμφόρησης των φυλακών κάθε χρόνο ανανεώνονται οι ρυθμίσεις που αφορούν την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης αφού έχουμε τους περισσότερους ισοβίτες από όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Ελεγαν επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό αντικαταστάθηκε η κράτηση του Βασίλη Στεφανάκου με την επιβολή όρων και μάλιστα με καθυστέρηση έξι μηνών αφού ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε θεμελιώσει το δικαίωμα του συγκεκριμένου ευεργητήματος από τις 19 Μαρτίου 2016.

Δημοφιλή