Τα 11 λάθη που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι

Τα 11 λάθη που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι
A young woman stands using her tablet in front of a chalkboard filled with mathematical equations, showing individuality, intelligence and creativity
A young woman stands using her tablet in front of a chalkboard filled with mathematical equations, showing individuality, intelligence and creativity
Justin Lewis via Getty Images

Η αλήθεια είναι ότι ουδείς είναι αλάθητος και αυτό ισχύει και για τους έξυπνους ανθρώπους. Πολλές φορές μάλιστα κάποια από αυτά μπορεί να φαίνονται τόσο απλά που δύσκολα κάποιος έξυπνος άνθρωπος θα μπορούσε να τα κάνει.

Δείτε τα 11 λάθη των έξυπνων ανθρώπων όπως τα παρουσιάζει η Independent:

1) Αγνοούν τη σημασία του σχεδιασμού και του στυλ

Όταν βγήκε για παράδειγμα το Ipod, αρκετοί ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη ορισμένων χαρακτηριστικών του και τις υψηλές τιμές στις οποίες πωλούνταν. Στη συνέχεια όμως το να το χρησιμοποιεί κανείς ήταν τόσο απλό που όλοι έσπευσαν να το αγοράσουν.

2) Χρησιμοποιούν τρομερά εργαλεία και καυχιόνται

Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στους προγραμματιστές, οι οποίοι αισθάνονται περηφάνια για τις γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούν. Ωστόσο πολλά από αυτά δεν έχουν αναβαθμιστεί από τη δεκαετία του 1970, με αποτέλεσμα αυτό όλοι αυτοί θεωρούν ως τιμητικό είναι απλά έλλειψη χρόνου.

3) Ακολουθούν την πεπατημένη

Πολλοί από τους έξυπνους ανθρώπους σπανίως κάνουν αυτό που πραγματικά τους ευχαριστεί, αλλά ακολουθούν την πεπατημένη σε αυτά που άλλοι έξυπνοι και πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν.

4) Αποτυγχάνουν στο να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες

Στο κομμάτι της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων πολλοί έξυπνοι άνθρωποι παίρνουν κάτω από τη βάση. Σπανίως προσπαθούν να βελτιώσουν τις κοινωνικές δεξιότητές τους και συχνά όσους ανθρώπους πετυχαίνουν στο κομμάτι αυτό απλά τους δυσφημούν.

5) Εστιάζουν στο να είναι σωστοί πάνω από όλα

Πολλοί έξυπνοι άνθρωποι έχουν έναν κανόνα στον τρόπο που ενεργούν. Τι κάνουν; Κινούνται πάντα με γνώμονα του τι είναι σωστό γι' αυτούς και πολλές φορές δείχνουν στους άλλους το τι είναι λάθος.

6) Αφήνουν την επιτυχία να τους δημιουργεί υπερβολική αυτοπεποίθηση και για άλλα πράγματα

Η αλήθεια είναι ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι σε έναν τομέα, συχνά αντλούν περίσσεια αυτοπεποίθηση από αυτό με αποτέλεσμα να νομίζουν ότι θα τα κάνουν όλα με επιτυχία. Για παράδειγμα οι γιατροί φημολογείται ότι ως επενδυτές είναι πάρα πολύ κακοί.

7) Υποτιμούν την προσπάθεια και την πρακτική

Για τους έξυπνους ανθρώπους πολλά πράγματα έρχονται εύκολα δίχως μεγάλη προσπάθεια. Άλλωστε συχνά πυκνά λαμβάνουν επαίνους για την εξυπνάδα τους. Το αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι αυτοί να αναπτύσσουν την άποψη ότι αν δεν είσαι σε κάτι καλός από την αρχή δεν αξίζει να το κάνεις. Με αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν να αναπτύξουν τα φυσικά τους ταλέντα σε αρκετές περιπτώσεις.

8) Συμμετέχουν σε κορεσμένους τομείς που συμμετέχουν και άλλοι έξυπνοι άνθρωποι

Οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να ακολουθούν αυτό που κάνουν και άλλοι σαν και αυτούς. Για παράδειγμα πολλοί προσπαθούν να γίνουν κορυφαίοι τραπεζίτες, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι λίγοι θα καταφέρουν να γίνουν κορυφαίοι. Το αποτέλεσμα είναι να μην τους ενδιαφέρουν διάφοροι τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο επιτυχημένοι.

9) Εστιάζουν στη σύγκριση με την επιτυχία των άλλων

Ε, αυτό είναι αναπόφευκτο. Ο έξυπνος άνθρωπος θα αναλωθεί ουκ ολίγες φορές στο να συγκρίνει τις δικές του επιτυχίες με αυτές των άλλων ανθρώπων.

10) Χάνονται σε έναν κυκεώνα πληροφοριών

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι συνήθως αδηφάγοι αναγνώστες και μπορούν να απορροφήσουν για ένα θέμα που τους ενδιαφέρει έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να ξοδεύουν τρομερή ενέργεια για μια σειρά από λεπτομέρειες που τελικά μηδενική αξία έχουν.

11) Ελιτισμός

Αναμενόμενο, καθώς πολλοί έξυπνοι άνθρωποι κινούνται με ένα ελιτίστικο πρίσμα και αποτυγχάνουν να δουν την αξία ανθρώπων που είναι διαφορετικοί από αυτούς.

Δημοφιλή