ΔΙΕΘΝΕΣ
26/08/2016 06:03 EEST

14χρονος σκότωσε τη γιαγιά του για να μην πάει σχολείο

Bill Pugliano via Getty Images
OAKLAND TOWNSHIP, MI - JUNE 17: FBI agents search a field outside Detroit for the alleged remains of former Teamsters' union president Jimmy Hoffa June 17, 2013 in Oakland Township, Michigan. The agents were acting on a tip provided by Tony Zerilli, 85, a former mobster, who was released from prison in 2008. Hoffa, who had reported ties to organized crime, went missing in July of 1975. (Photo by Bill Pugliano/Getty Images)

Για τη δολοφονία της 60χρονης γιαγιάς του κατηγορείται ένας ο14χρονος Hunter Riley Reeser, από το Harborcreek της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Αφορμή στάθηκε η πίεση που ένοιωθε ο νεαρός για να πάει στο σχολείο.

Σύμφωνα με τις αρχές ο 14χρονος πυροβόλησε εξ επαφής στο κεφάλι τη γιαγιά του Sandra Orton. Στη συνέχεια ειδοποίησε το σύζυγό της, ότι τη βρήκε στο σπίτι τραυματισμένη και κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό, αναφέρουν τοπικά μέσα που επικαλούνται το Associated Press.

Στους αστυνομικούς ωστόσο, ομολόγησε το έγκλημά του, λέγοντας πως σκότωσε την 60χρονη γυναίκα, διότι δεν ήθελε να πάει σε μία συγκέντρωση στο σχολείο.

Στην Πενσιλβάνια, οι ανήλικοι που κατηγορούνται για φόνο από πρόθεση, δικάζονται ως ενήλικες και στη συνέχεια έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση και να ζητήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης ως ανήλικοι. Η εξέταση της υπόθεσής του ορίστηκε για τις 2 Σεπτεμβρίου.