Με «κοστούμι» πρωθυπουργού ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Με «κοστούμι» πρωθυπουργού ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
sooc

Με το σύνθημα «Επανεκκίνηση» και αφετηρία τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στη ΝΔ προετοιμάζονται για τη νέα πολιτική σεζόν, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλό τους ότι οι πολιτικές εξελίξεις είναι πολύ κοντά και ότι οι πολίτες θα εμπιστευθούν σε αυτούς την διακυβέρνηση του τόπου.

Οι επιτελείς της οδού Πειραιώς κινούνται πλέον με στόχο να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πειστικά στο βασικό ερώτημα των ψηφοφόρων πει «κυβερνησιμότητας» επιχειρώντας να καταγράψουν στις δημοσκοπήσεις που τρέχουν και θα δημοσιευθούν σύντομα, προβάδισμα σε εκείνα τα ποιοτικά δημοσκοπικά ευρήματα, που θα καταστήσουν εν δυνάμει κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ικανότερο Πρωθυπουργό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αρχίζει και παίρνει την τελική του μορφή το γαλάζιο κυβερνητικό πρόγραμμα, πρόγευση του οποίου θα δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, ενώ την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης έχει επωμιστεί με το έργο της προετοιμασίας και σύνταξης των πρώτων νομοσχεδίων που θα αφορούν, άπω τη μια στην δομή της κυβέρνησης και από την άλλη, στην μορφή της νέας δημόσιας διοίκησης.

Την ίδια στιγμή και ενόψει ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ σχεδιάζει την επόμενη εξόρμηση στην περιφέρεια, προγραμματίζοντας περιοδεία σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα τρέχουν παράλληλες εκδηλώσεις και συζητήσεις με νέους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς.

Βασική επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την παρουσία του στις 16 - 18 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ είναι να παρουσιάσει το όραμα του για την επόμενη μέρα, χωρίς υποσχέσεις και παροχές, αλλά προτάσσοντας το διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που προτείνει και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, το ζήτημα των κόκκινων δανείων, το νέο επενδυτικό περιβάλλον και την αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ των δημοσίων υπαλλήλων.

Δημοφιλή