Η απόφαση του Mark Zuckerberg να επισκεφθεί την Ιταλία μετά τον σεισμό δεν είναι καθόλου τυχαία

Η απόφαση του Mark Zuckerberg να επισκεφθεί την Ιταλία μετά τον σεισμό δεν είναι καθόλου τυχαία
AP

Πρέπει να υπάρχει ένας καλός λόγος για να απαρνηθεί ο Mark Zuckerberg το κλασικό γκρι μπλουζάκι που φοράει πάντα. Και μπορούμε να πούμε ότι μια συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο ήταν, φυσικά, αρκετά σημαντική για να φορέσει κοστούμι και γραβάτα.

Ο ιδρυτής και CEO του Facebook συνάντησε τον Πάπα στο Βατικανό, μαζί με τη γυναίκα του Priscilla Chan. Στόχος της συνάντησης ήταν να συζητήσουν ο δυο τους το «πώς η τεχνολογία των επικοινωνιών μπορεί να εξαλείψει τη φτώχεια, να ενθαρρύνει μία κουλτούρα συναντήσεων και να επικοινωνήσει ένα μήνυμα ελπίδας, ειδικά στους μη προνομιούχους», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, Greg Burke, στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Τι πηγαίνεις όμως ως δώρο σε ένα από τους μεγαλύτερους θρησκευτικούς ηγέτες στον πλανήτη; Ο Zuckerberg αποφάσισε να του δωρίσει ένα drone και, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν παρέλειψε να ανεβάσει και το ανάλογο στιγμιότυπο στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook. Πρόκειται στην ουσία για μία μινιατούρα του μοντέλου Aquila, το drone που χρησιμοποιεί το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης που σκοπεύει να φέρει το Internet μέχρι και στις πιο απομακρυσμένες πλευρές του πλανήτη.

Ο ιδρυτής του Facebook συναντήθηκε επίσης με τον Ιταλό πρωθυπουργό Matteo Renzi, με τον οποίο συζήτησαν για τον πρόσφατο σεισμό στην Ιταλία, αλλά και για το πώς η κοινότητα του Facebook έχει συμβάλει στο να έρθουν σε επικοινωνία οι άνθρωποι που έχουν επηρεαστεί από αυτόν. Η επιλογή του Zuckerberg να επισκεφθεί την Ιταλία, αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν ότι πρόκειται για μία κίνηση που θα είχε κάνει και ένας πολιτικός, ενώ συμπληρώνουν ότι εδώ και καιρό χτίζει προσεκτικά το κοινωνικό του προφίλ μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Άλλωστε, το Facebook διαθέτει πλέον και την εφαρμογή Safety Check, με την οποία οι χρήστες μπορούν να καθησυχάζουν τους φίλους και συγγενείς τους ότι είναι καλά, μετά από φυσικές καταστροφές ή τρομοκρατικές ενέργειες.

Και ακριβώς επειδή γνωρίζει ότι οι προσωπικές στιγμές στα social media προσελκύουν πάντα τους ανθρώπους, δεν παρέλειψε να ανεβάσει και μια φωτογραφία με τον ίδιο τη στιγμή που τρέχει δίπλα στο Κολοσσαίο.

Δημοφιλή