ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/08/2016 13:09 EEST | Updated 30/08/2016 13:09 EEST

Το νέο iPhone αναμένεται να παρουσιάσει η Apple στις 7 Σεπτεμβρίου

NurPhoto via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Προσκλήσεις για εκδήλωση στις 7 Σεπτεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο απέστειλε η Apple, προκαλώντας θύελλα εικασιών στον ειδικό Τύπο, που διαβλέπει παρουσίαση της επόμενης έκδοσης του iPhone, το θεωρούμενο «iPhone 7».

Η εταιρεία τακτικά διοργανώνει τα τελευταία πέντε χρόνια events τον Σεπτέμβριο, τα οποία θεωρούνται τα σημαντικότερα του έτους, καθώς εκεί επιδεικνύονται τα πλέον επιφανή προϊόντα της για το έτος (iPhone), και με την ευκαιρία λανσάρει επίσης και άλλες, πιο «μικρές» συσκευές.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρείται ότι η εταιρεία, πέρα από το «iPhone 7», ενδεχομένως να παρουσιάσει και το Apple Watch 2. Πάντως, το ενδιαφέρον αναμένεται να μονοπωλήσει το νέο iPhone, καθώς θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας από τότε που οι πωλήσεις του δημοφιλούς smartphone της αμερικανικής εταιρείας άρχισαν να πέφτουν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, θεωρείται αρκετά πιθανό η Apple να επικεντρωθεί στις φωτογραφικές δυνατότητες της νέας συσκευής, η οποία θεωρείται πως θα περιλαμβάνει κάμερα διπλού φακού, για λήψη εικόνων αντίστοιχων μιας κλασικής SLR. Επίσης, θεωρείται πως τα νέα μοντέλα θα είναι πιο ανθεκτικά στο νερό, ενώ πρόσφατα τον γύρο του Διαδικτύου είχαν κάνει εικόνες που έδειχναν ότι η νέα συσκευή φαίνεται να μη διαθέτει υποδοχή για ακουστικά. Κατά τα άλλα, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές με το προηγούμενο μοντέλο.

Όσον αφορά στο νέο Apple Watch, εκτιμάται πως ο σχεδιασμός θα είναι σε γενικές γραμμές ο ίδιος, αν και θα είναι γρηγορότερο και θα διαθέτει GPS. Κάποιες αναφορές έκαναν λόγο και για παρουσία κάμερας.