ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/08/2016 05:11 EEST | Updated 31/08/2016 05:11 EEST

Με σύνθημα την πορεία προς το λαό και παρασύνθημα το ... Μαξίμου η στρατηγική Μητσοτάκη

sooc

Με σύνθημα την πορεία προς το λαό και παρασύνθημα το … Μαξίμου η στρατηγική Μητσοτακη

Τη δίκη του πορεία προς το λαό επιχειρεί να χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πυλών όντας τις περιοδείες, τις επισκέψεις και τις επαφές με πολίτες, εργαζόμενους και κοινωνικούς φορείς, την ώρα που μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για το νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Η σημερινή του μετάβαση στη Νεμέα αποτελεί ακόμα ένα κομμάτι στο επικοινωνιακό παζλ των επιτελών της Πειραιώς, που θέλει τον Πρόεδρο της ΝΔ να βρίσκεται διαρκώς σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες, αφοί εκτιμούν πως όταν κάτσει η σκόνη της επικαιρότητας - όπου κυριαρχεί το θέμα των τηλεοπτικών αδειών - τότε θα απαιτηθούν πειστικές απαντήσεις και μια εναλλακτική πολιτική πρόταση, για μια σειρά θεμάτων, από τα ζητήματα της οικονομίας, μέχρι την ασφάλεια των πολιτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη με επόμενο σταθμό του περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και τελικό σταθμό το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όπου και θα δώσει το περίγραμμα του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του.

Άμεσος στόχος του, να ενισχύσει και το πρωθυπουργικό του προφίλ, επιχειρώντας στην πράξη - δια των συγκρίσεων - να καταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα όμηρο των επιλογών του και "κρυπτόμενο" στην ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου.

Άλλωστε, στη ΝΔ γνωρίζουν καλά ότι το επόμενο μεγάλο αγκάθι για τον κυβερνητικό συνασπισμό ακούει στο όνομα "εργασιακά" εκεί όπου η εκτίμηση που υπάρχει στο γαλάζιο επιτελείο είναι ότι ο "Πρωθυπουργός εγκλωβισμένος από τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις του, θα επιχειρήσει είτε να αποδεχθεί πλήρως τις επιταγές των δανειστών ή θα προσπαθήσει να "αποδράσει" δημιουργώντας ακόμα έναν εχθρό, μπροστά στον ορατό κίνδυνο να κάνει ακόμα μια κωλοτούμπα".

Με φόντο και τις δημοσκοπήσεις που ήδη τρέχουν και αναμένεται τα ευρήματα τους να γίνουν γνωστά μέσα στον Σεπτέμβριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάθε του δημόσια τοποθέτηση θα βάζει ως αποκλειστικό υπεύθυνο για την πορεία της χώρας τον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για "ευθύνες με ονοματεπώνυμο", προτάσσοντας όμως ταυτόχρονα και την δίκη του εναλλακτική πρόταση για την επόμενη μέρα.