ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/08/2016 13:46 EEST | Updated 31/08/2016 14:38 EEST

Π. Ψυχάρης στη εξεταστική: «Πως εγγυηθήκατε για τα δάνεια; Με αέρα»

Εγγυήσεις – αέρα (δηλαδή χωρίς να καταβάλλει μετρητά) ύψους 15 εκατ. ευρώ έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ Παναγιώτης Ψυχάρης, όπως είπε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Κατά την εξέτασή του από τον πρόεδρο της Επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ επεχείρησε να εξηγήσει την προέλευση των χρημάτων για την εξαγορά του ΔΟΛ από τον πατέρα του Σταύρο Ψυχάρη.

Συγκεκριμένα ο Σ. Φάμελλος του είπε ότι «από το privet banking της Alpha Bank διαπιστώνεται ότι ο πατέρας σας έχει 12 εκατ. ευρώ περιουσία. Επίσης εσείς μας είπατε ότι δώσατε 15 εκατ. ευρώ εγγυήσεις. Που τα βρήκατε τα 12 συν 15 εκατ. ευρώ όταν μας λέτε ότι ο πατέρας ξεκίνησε ως βιοπαλαιστής. Που τα βρήκατε τα λεφτά για να πάρετε τον ΔΟΛ;»

«Είπα ότι υπέγραψα εγγυήσεις 15 εκατ. ευρώ. Είπα υπέγραψα δεν είπα ότι τα έβαλα 15 εκατ. ευρώ. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Οι εγγυήσεις δεν σημαίνουν και cash (μετρητά)», απάντησε ο Π. Ψυχάρης.

Σ. Φάμελλος: Πως εγγυηθήκατε;

Π. Ψυχάρης: Με αέρα

Σ. Φάμελλος: Με αέρα; Είπατε στην Επιτροπή με αέρα;

Π. Ψυχάρης: Είπα αυτό που είπα

Ο Σ. Φάμελλος ανέφερε ότι «από τις συνεδριάσεις αποδεικνύεται το ελληνικό φαινόμενο της εκδοτικής μπαμπούσκα. Ο κ. Ψυχάρης έστησε μια θυγατρική εταιρεία η οποία πήρε δάνεια πολλών εκατομμυρίων. Στην συνέχεια η εταιρεία αυτή συγχωνεύτηκε με τον ΔΟΛ και έτσι τα χρέη – δάνεια πέρασαν στην μητρική εταιρεία. Και τα προσωπικά δάνεια του κ. Ψυχάρη πέρασαν στον ΔΟΛ, ο οποίος οφείλει τα χρήματα με τα οποία εξαγοράσθηκε».

«Μην έχετε ονειρώξεις, το Mega δεν κλείνει»

Επίσης ισχυρίστηκε ότι το Mega θα συνεχίσει να λειτουργεί παρά το γεγονός ότι δεν συμμετέχει στη δημοπρασία για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.

«Μην έχετε ονειρώξεις. Το Mega δεν πρόκειται να κλείσει» είπε ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη απευθυνόμενος στους βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπή και ανέφερε ότι οι καταστάσεις «μπορεί να αλλάξουν…». Μάλιστα, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν αναγνωρίζει τη δημοπρασία αδειοδότησης και μίλησε επανειλημμένως για «λεγόμενες άδειες» οι οποίες «δεν έχουν δοθεί ακόμη». Ερωτηθείς, πάντως, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν το Mega σκοπεύει «να βγει στο αντάρτικο» και να εκπέμψει παράνομα ο κ. Ψυχάρης δήλωσε ότι αν ολοκληρωθεί η διαδικασία το Mega θα εξετάσει το ενδεχόμεν να εκπέμψει μέσω άλλης πλατφόρμας, δορυφόρου ή συνδρομητικού μπουκέτου. «Το Mega είναι μια εταιρεία που θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα» ανέφερε.

Κληθείς πάντως να σχολιάσει τις δηλώσεις του συνιδιοκτήτη του Mega Φ. Μπόμπολα κατά του ΔΟΛ για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το κανάλι ο κ. Ψυχάρης ανέφερε ότι ο κ. Μπόμπολας είναι «ένας από τους χιλιάδες μετόχους του Mega». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι τα θαλασσοδάνεια του Mega «δεν θα πρέπει να απασχολούν τον ελληνικό λαό».

«Σας το λέω μεταξύ μας... Το Mega μπορεί να μεταβληθεί σε πάροχο υπηρεσίας, σε Βήμα TV», πρόσθεσε ο κ. Ψυχάρης.

Sponsored Post