ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/09/2016 09:42 EEST | Updated 01/09/2016 09:42 EEST

Η Βρετανία θα είναι εξωστρεφής μετά το Brexit, υπόσχεται ο υπουργός Οικονομικών

ASSOCIATED PRESS
A London bus passes the Bank of England in London, Thursday, Aug. 4, 2016. The Bank of England is expected to cut interest rates close to zero and possibly inject billions in new money into the economy to help it endure the shock of the vote to leave the European Union. (AP Photo/Frank Augstein)

Η Βρετανία θα συνεχίσει να προσελκύει εταιρίες για να επενδύσουν στη χώρα μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

«Ως μια εξωστρεφής χώρα, θα συνεχίσουμε να προσελκύουμε εταιρίες να επενδύσουν και να αναπτυχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στηρίζοντας παράλληλα τις βρετανικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Χάμοντ σε ανακοίνωση που εξεδόθη με αφορμή την επίσκεψή του στην Jaguar Land Rover, τη βρετανική μονάδα πολυτελών αυτοκινήτων της ινδικής Tata Motors.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πει στους ηγέτες που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Κίνα αυτή την εβδομάδα ότι η Βρετανία είναι «ανοιχτή στο επιχειρείν» και θα επιδιώξει να συνάψει σχέσεις με νέες αγορές και να εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τις δυνατότητες που προσφέρει η αποχώρηση από την ΕΕ, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.