ΔΙΕΘΝΕΣ
01/09/2016 13:00 EEST | Updated 01/09/2016 17:49 EEST

Έκρηξη στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ ενώ η SpaceX ετοιμαζόταν για εκτόξευση πυραύλου

ASSOCIATED PRESS
Smoke rises from a SpaceX launch site Thursday, Sept. 1, 2016, at Cape Canaveral, Fla. NASA said SpaceX was conducting a test firing of its unmanned rocket when a blast occurred. (AP Photo/Marcia Dunn)

Έκρηξη σημειώθηκε σε εξέδρα εκτόξευσης στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, όπου η εταιρεία αεροδιαστημικής του Έλον Μασκ, SpaceX, ετοίμαζε πύραυλο για εκτόξευση.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής ενεργοποίησης των κινητήρων ρουτίνας και ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, καθώς έγινε αισθητή σε κτίρια σε απόσταση χιλιομέτρων, στέλνοντας πυκνούς καπνούς ψηλά στον ουρανό.

Η SpaceX ανακοίνωσε πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά ότι η «ανωμαλία» κατά τη δοκιμή είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του πυραύλου και του ισραηλινού δορυφόρου τηλεπικοινωνιών που ήταν να στείλει στο Διάστημα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής βάσης στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ έκανε λόγο για «μεγάλη έκρηξη», προσθέτοντας ότι οι ομάδες έκτακτης ανάγκης έχουν αναλάβει δράση. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, δεν κινδύνεψαν άνθρωποι στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό.

Η SpaceX έχει χρησιμοποιήσει τον πύραυλο Falcon 9 της για αποστολές ανεφοδιασμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ενώ έχει επανειλημμένα καταφέρει να επιστρέψει πυραύλους μετά από εκτοξεύσεις σκαφών/ δορυφόρων στο Διάστημα, για να χρησιμοποιηθούν ξανά. Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2015 σημαντικό πλήγμα για αυτήν είχε αποτελέσει η καταστροφή ενός πυραύλου με φορτίο που προοριζόταν για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post