ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/09/2016 10:35 EEST | Updated 01/09/2016 18:07 EEST

Στις 12 Σεπτεμβρίου επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών

ASSOCIATED PRESS
Delia Velculescu, head of Troika (IMF), leaves the presidential palace after meeting with Cyprus' President Nicos Anastasiades, not pictured, in the capital Nicosia, Wednesday, March 20, 2013. Cypriot lawmakers on Tuesday rejected a critical draft bill that would have seized part of people's bank deposits in order to qualify for a vital international bailout, with not a single vote in favor. (AP Photo/Petros Karadjias)

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα ξαναπιάσουν δουλειά στην Αθήνα οι τέσσερις επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών προκειμένου να εξετάσουν την πορεία υλοποίησης των 15 προαπαιτούμενων δράσεων.

Η ημερομηνία επιστροφής των δανειστών στην Αθήνα προκύπτει από την πλευρά του ΔΝΤ το οποίο προγραμματίζει για τότε την κάθοδο της επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου στην Αθήνα, Ντέλιας Βελκουλέσκου.

Από την πλευρά των Ευρωπαίων τυπικά η εντολή για επιστροφή στην Αθήνα θα δοθεί στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου, αφού πρώτα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημερώσει τους ομολόγους τους για την πορεία υλοποίησης αλλά και τις εκκρεμότητες στο μέτωπο των προαπαιτούμενων δράσεων, προκειμένου να εκταμιευθεί στη συνέχεια η υποδόση των 2,8δις ευρώ.

Η παραμονή των Ευρωπαίων στην Αθήνα αναμένεται να διαρκέσει μερικές ημέρες προκειμένου να λάβουν πλήρη εικόνα για την πορεία των προαπαιτούμενων, να συζητήσουν τις εκκρεμότητες αλλά και να δώσουν κατευθυντήριες γραμμές εν όψει την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος μέσα στον Οκτώβριο.

Αντίθετα η αποστολή του ΔΝΤ θα παραμείνει στην Αθήνα και μετά την ολοκλήρωση αυτών των επαφών καθώς από τις 19 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει την επισκόπηση της Ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο του άρθρου 4 του καταστατικού του Ταμείου.

Το αποτέλεσμα της θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ξεκινήσει η νέα ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ, η οποία, μεταξύ άλλων θα κρίνει και την παραμονή του Ταμείου στο Ελληνικό πρόγραμμα.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost