ΔΙΕΘΝΕΣ
02/09/2016 10:08 EEST | Updated 02/09/2016 10:09 EEST

Καζνέβ: Θα κλείσει σταδιακά η «ζούγκλα» του Καλαί

Pascal Rossignol / Reuters
A heart and UK symbol are marked on the side of a tent as a migrant walks in the make-shift camp, called the jungle, in Calais, France, after Britain's referendum results to leave the European Union were announced June 24, 2016. REUTERS/Pascal Rossignol

«Λουκέτο» στη ζούγκλα του Καλαί υποσχέθηκε να βάλει ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Nord Littoral», ο Καζνέβ δήλωσε ότι θα προχωρήσει στο σταδιακό κλείσιμο του προσφυγικού καταυλισμού, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει κέντρα φιλοξενίας σε άλλη σημεία της Γαλλίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι γαλλικές αρχές έχουν προσπαθήσει και στο παρελθόν να μετακινήσουν τους πρόσφυγες μακριά από την «ζούγκλα», όπως αποκαλούν τον καταυλισμό, του Καλαί. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Guardian, οι άνθρωποι που αυτή τη στιγμή είναι συγκεντρωμένοι ξεπερνά τους 10.000.

Ο Καζνέβ δήλωσε ότι θα επισκεφτεί την περιοχή το απόγευμα της Παρασκευής, τρεις ημέρες πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οδηγών φορτηγών και αγροτών στο λιμάνι της πόλης. Α

ίτημα των διαμαρτυρόμενων είναι η αποσυμφόρηση της περιοχής, λόγω των φτωχών συνθηκών υγιεινής που επικρατούν και των αναφορών για επιθέσεις σε οδηγούς που μετακινούνται στη Βρετανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, αναμένεται να επισκεφτεί το Καλαί αργότερα μέσα στο μήνα.

Sponsored Box