ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/09/2016 03:46 EEST | Updated 02/09/2016 03:46 EEST

Διαμαντόπουλος: «Ήταν ένας και κινήθηκε από πίσω μου». Από τις κάμερες ψάχνουν τον δράστη που ξυλοκόπησε τον διοικητή της Τροχαίας

Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του ατόμου που ξυλοκόπησε το βράδυ της Τρίτης τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας επιχείρησε να δώσει διευκρινίσεις για το περιστατικό, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που τον κατηγόρησαν για επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ανομίας στην πρωτεύουσα από αναρχικούς.

Ο κ. Τόσκας μιλώντας στο «Πρακτορείο FM» δήλωσε ότι «ο αστυνομικός χτυπήθηκε από κάποιον κακοήθη που αποσπάστηκε από πορεία διαμαρτυρίας». Τόνισε δηλαδή ότι δεν επρόκειτο για κάποια οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών αλλά για ένα άτομο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύντομη συνομιλία που είχε προχθές ο υπουργός με τον κ. Διαμαντόπουλο στο Νοσοκομείο 401 όπου νοσηλεύεται, ο αξιωματικός ανέφερε στον κ. Τόσκα ότι αντιλήφθηκε έναν δράστη, ο οποίος κινήθηκε από πίσω του. Το άτομο αυτό τον χτύπησε από πίσω στο κεφάλι με αποτέλεσμα ο κ. Διαμαντόπουλος να χάσει τις αισθήσεις του.

Ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών έχει υποβληθεί σε διαδοχικές εξετάσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην υγεία του. Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες προσπαθούν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τον εντοπισμό το δράστη. Κύριο μέλημά τους είναι να βρουν το πρόσωπό του από κάποια κάμερα ασφαλείας καταστήματος στην οδό Πανεπιστημίου ή στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν στην ταυτοποίησή του. Και αυτό γιατί πιθανότατα το συγκεκριμένο άτομο κινήθηκε σε κάποιον από τους δύο δρόμους μετά το τέλος της προγραμματισμένης πορείας διαμαρτυρίας.

Sponsored Box