ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/09/2016 09:08 EEST | Updated 02/09/2016 09:09 EEST

Προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά και κινητά στις φυλακές Λάρισας με ελικοπτεράκι

AOL

Ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα προσπάθησε να περάσει στις φυλακές Λάρισας ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής χρησιμοποιώντας drone.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης όταν σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν ένα ελικοπτεράκι να πετάει σε κοντινή απόσταση από τη φυλακή. Ακολούθησε κινητοποίηση και η σύλληψη του χειριστή του drone. Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, ο άνδρας αλβανικής καταγωγής μετέφερε με το ελικοπτεράκι περίπου 200 γραμμάρια ηρωίνης, 400 γραμμάρια κάνναβης, 16 κινητά τηλέφωνα, 28 κάρτες sim και καλώδια USB. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι παραλήπτες ήταν τρεις Αλβανοί έγκλειστοι, ηλικίας από 26 έως 36 ετών, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για δολοφονίες και ληστείες. Ο εκτός φυλακής συνεργός του είχε αγοράσει το drone από κατάστημα στην πόλη της Λάρισας, ενώ παρέλαβε τα ναρκωτικά από ένα ζευγάρι που επίσης συνελήφθη.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιούνταν τα κινητά τηλέφωνα και το κατά πόσο υπήρχε μέσα στη φυλακή κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που θησαύριζε πουλώντας ουσίες σε κρατουμένους.

Sponsored Box