Νίκος Παππάς: Μπήκε τέλος σε 27 χρόνια ανομίας

Νίκος Παππάς: Μπήκε τέλος σε 27 χρόνια ανομίας
(Photo by NurPhoto/NurPhoto via Getty Images)
(Photo by NurPhoto/NurPhoto via Getty Images)
NurPhoto via Getty Images

Ικανοποιημένος, αλλά και θετικά αιφνιδιασμένος, από το τίμημα των 246 εκατ. ευρώ εμφανίσθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα δεν έκρυψε ότι επιλέχθηκε αυτή η διαδικασία ακριβώς για να μεγιστοποιηθεί το τίμημα υπέρ του Δημοσίου.

«Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας» και ανοίγει το δρόμο σε βιώσιμες επιχειρήσεις χωρίς θαλασσοδάνεια, υπογράμμισε σε ευχαριστήρια δήλωσή του ο Ν. Παππάς. Στο ίδιο κλίμα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κάνει λόγο για «νέα σελίδα» για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και για την ενημέρωση.

«Η Ελλάδα παύει να διαθέτει το ντροπιαστικό “προνόμιο” της μοναδικής χώρας που ουδέποτε διενέργησε διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών», τονίζει στην ευχαριστήρια δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας και επισημαίνει: «πλέον, στη χώρα μας θα εκπέμπουν νόμιμοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα ζουν από τη λειτουργία τους, παράγοντας ποιοτικό και ανταγωνιστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα και όχι από τη διαπλοκή με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Κανάλια που θα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό με αντικειμενικότητα και πλουραλισμό, όχι ανάλογα με τις υπόγειες σχέσεις του ιδιοκτήτη τους με την πολιτική ηγεσία και φόντο τα θαλασσοδάνεια».

«Υλοποιήσαμε μία δέσμευση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ»

«Η ιστορική αυτή αλλαγή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα μας ήταν απαίτηση του ελληνικού λαού επί δεκαετίες. Ήταν βασική δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει ο Ν. Παππάς και προσθέτει: «πέρα, όμως, από τη δεδομένη πολιτική βούληση, η υλοποίηση ενός κρυστάλλινου διαγωνισμού, που θα αποτελέσει πρότυπο για την προσέλκυση κεφαλαίων στο μέλλον μεγιστοποιώντας το εκάστοτε τίμημα υπέρ του Έλληνα φορολογούμενου, απαίτησε σκληρή δουλειά, αφοσίωση και ηθικό που ξεπερνούν την απλή αίσθηση του καθήκοντος, από δεκάδες ανθρώπους, ο καθένας από τους οποίους συνέβαλε καίρια για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα».

Επισημαίνεται ότι ο Ν. Παππάς ευχαρίστησε «όλους όσοι αμφισβήτησαν πολιτικά το διαγωνισμό. Ακόμη και εκείνους που επί της ουσίας υπονόμευσαν τη διαδικασία». Και αυτό, όπως εξήγησε, «διότι –και με τα περισσότερα από 60 δικόγραφα με τα οποία επιχείρησαν να προσβάλουν το διαγωνισμό- έδωσαν τη δυνατότητα να διατυπωθεί κάθε επιχείρημα, κάθε αντίλογος. Με αυτό τον τρόπο, θωράκισαν πλήρως το διαγωνισμό πολιτικά, νομικά, θεσμικά και ηθικά».

Ολ. Γεροβασίλη: Μπαίνουν κανόνες με αδιάβλητη διαδικασία

Από την πλευρά της η Ολ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου – και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας – μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον».

«Η κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας. Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας», κατλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ευχαριστίες Ν. Παππά

Ο υπουργός Επικρατείας ευχαρίστησε:

-τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που υπερέβαλαν εαυτούς όλους αυτούς τους μήνες, από την αρχή της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας, με αποκορύφωμα βέβαια τις ημέρες της δημοπρασίας.

-τα μέλη των Επιτροπών Διενέργειας του Διαγωνισμού και Ενστάσεων που στάθηκαν στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων.

-τα στελέχη της Singular Logic, τα οποία υποστήριξαν με απόλυτη αρτιότητα τη διαδικασία.

-την Ελληνική Αστυνομία, που διαφύλαξε την τάξη με τρόπο άψογο, καθώς και τον αρμόδιο Υπουργό.

-τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που έδωσαν τη μάχη για την ελευθεροτυπία, τον πλουραλισμό και, τελικά, τη Δημοκρατία.

-τους συνεργάτες του γραφείου του και τους δικηγόρους.

Δημοφιλή