ΔΙΕΘΝΕΣ
05/09/2016 05:45 EEST | Updated 05/09/2016 05:48 EEST

«17473 Φρέντι Μέρκιουρι»: Ο τραγουδιστής των Queen που χάθηκε από AIDS απέκτησε τον δικό του αστεροειδή

Statue of singer Freddie Mercury is pictured during the 42nd Montreux Jazz Festival in Montreux July 19, 2008. REUTERS/Valentin Flauraud (SWITZERLAND)
STR New / Reuters
Statue of singer Freddie Mercury is pictured during the 42nd Montreux Jazz Festival in Montreux July 19, 2008. REUTERS/Valentin Flauraud (SWITZERLAND)

Ο Φρεντ Μέρκιουρι, ο διάσημος αστέρας του ροκ συγκροτήματος Queen, φαίνεται ότι τα κατάφερε τελικά να γίνει κυριολεκτικά ένας «Prince of the Universe»: Ένας αστεροειδής πήρε το όνομα του, σε ανάμνηση των 70 ετών από τη γέννηση του μεγάλου τραγουδιστή, ο οποίος πέθανε το 1991, δύο μόλις μέρες αφότου επιβεβαίωσε δημόσια ότι έπασχε από AIDS.

Ο αστεροειδής «17473 Φρέντι Μέρκιουρι» , ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1991, τη χρονιά θανάτου του μεγάλου σταρ, είναι ένας πολύ σκούρος διαστημικός βράχος διαμέτρου περίπου τριών χιλιομέτρων, ο οποίος κινείται στη μεγάλη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ 'Αρη-Δία.

freddie mercury

Η ονοματοδοσία αποφασίστηκε από το Κέντρο Ελασσόνων Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης και έγινε γνωστή από τον κιθαρίστα των «Queen» και αστροφυσικό Μπράιαν Μέι, στη διάρκεια εκδήλωσης στην Ελβετία, για την ανάμνηση της τελευταίας μέρας ζωής του Μέρκιουρι, σύμφωνα με τη βρετανική «Telegraph».

Ο Μέρκιουρι έρχεται να προστεθεί σε άλλους μουσικούς της ποπ και της ροκ, όπως οι Μπιτλς και ο Σπρίνγκστιν, που επίσης έχουν αστεροειδείς στο όνομά τους.

Ο «Φρέντι» γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη της αφρικανικής Τανζανίας και το πραγματικό όνομά του ήταν Φαρόκ Μπουλσάρα, προτού το αλλάξει επισήμως σε Φρεντ Μέρκιουρι το 1970, όταν δημιουργήθηκαν οι Queen.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)